"İki ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi" haberinin aslı yok

"İki ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi" haberinin aslı yok

Ülkemizde yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19) sebebiyle sokağa çıkma yasağı geleceği iddiaları gündemden düşmüyor. Milli Gazete ise "iki ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi" şeklinde haber yaparak paniğe yol açtı.

Milli gazetenin bugün manşetten verdiği haber panik yaratmaya yönelik. Haber gerçeği yansıtmıyor. Gazete sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve edilmesi bekleniyor gibi kafa karıştırıcı, paniğe sebep olacak haber başlıkları atarak zaten gergin olan ortamı daha çok geriyor.

KAFA KARIŞTIRAN İDDİALAR
Haberde: "Rize ve Trabzon'dan birçok kişinin umrecilerle bir araya gelmesinden dolayı virüsün yayıldığı belirtiliyor. Rize merkezli olmak üzere Trabzon ve yakın ilerde koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı gelmesi bekleniyor." gibi aslı olmayan kurmaca ifadelere yer verildi. 

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Konu ile ilgili resmi makamlardan yapılan hiç bir açıklama bulunmuyor. 

 

GERÇEK İSE: RİZE'DE 4 KÖY KARANTİNA ALTINDA

Trabzon ve Rize'de resmi olarak açıklanan bir sokağa çıkma yasağı yok. Sadece Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, “İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır.” ifadesine yer verildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.