İki kardeş dünyaya doğuştan burunları olmadan geldiler

İki kardeş dünyaya doğuştan burunları olmadan geldiler

Antalya'nın Serik ilçesinde Çetin ailesinin çocukları Amine (13) ile 9 aylık Erva, doğuştan burunları olmadan dünyaya geldi.

 

Serik'e bağlı Yeni Mahalle'de oturan, bir otelde temizlik elamanı olarak çalışan Serhat Çetin ile Naile Çetin çiftinin en büyük çocuğu Amine ile en küçükleri Erva, burunları olmadan dünyaya geldi.

AMELİYATIN MALİYETİ EPEY YÜKSEK

 

Çiftin ortanca kızı Deniz (8) ise kardeşlerinin aksine sağlıklı bir şekilde doğdu. Çeşitli hastanelere giderek çocuklarını tedavi ettirmeye uğraşan çiftin en büyük kızı Amine için plastik cerrahiyle burun yapıldı. Amine, burnundan bir şekilde nefes almaya başlarken, minik Erva'ya ise henüz herhangi bir tedaviye uygulanamadı. Erva için İstanbul'dan bir doktor ile görüşen çift, ameliyatın maliyeti yüksek olduğu için karşılayamadı. Aile, doktorların dünyada 13 kişide, Türkiye'de ise 4 kişide bulunduğunu söylediği 'Arini' hastalığının tedavisi için yardım bekliyor. 

 

'TÜRKİYE'DE 4 VAKA VAR, 2'Sİ BENİM ÇOCUKLARIM'

Anne Naile Çetin, "Plastik cerrahların söylediğine göre bu hastalık, dünyada nadir görülen bir hastalık. Bu hastalıktan dünyada 13, Türkiye'de ise 4 vaka var. 2'si benim çocuklarım. Erva'yı ben özel hastanede doğum yaptım. Erva'nın durumu çok ilgi çekti. Hastanede araştırma yaptılar. Türkiye'de 4 tane olduğunu biliyoruz. Ama benim çocuklarım gibi doğan diğer 2 hastanın yaşayıp yaşamadığını bilmiyorlar" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.