İki kutup algısı yıkıldı

İki kutup algısı yıkıldı

İzmir'de Aliağa ve Kiraz'ı alarak seçmene dayatılan 'iki kutup' algısının yıkıldığını söyleyen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "İzmirliler artık MHP'nin yerelde iktidara yürüdüğünü gördü" dedi

İzmir'deki seçim sonuçlarına MHP de önemli ölçüde damga vurdu. Geçtiğimiz dönem hiçbir belediye başkanlığını kazanamayan MHP, İzmir'in sanayi üssü Aliağa ve tarım üssü Kiraz'da iktidara geldi. MHP, Büyükşehir Belediyesi seçiminde oyunu yüzde 8'e yükseltti. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural son seçimlerde İzmir'de iki kutuplu bir seçim yarışının seçmene dayatıldığını ancak iki belediyeyi alarak bu seçimlerde artık bu algının yıkıldığını gösterdiklerini belirtti. AK Parti ve CHP'nin ellerindeki imkanları kullanarak İzmir'de sanki iki parti dışında parti yokmuş gibi davrandığını belirten Vural "MHP'deki potansiyeli İzmirliler gördü. Artık yerelden iktidara yürüyüş başlamıştır" dedi. Büyükşehir adayı Murat Taşer ise, "Gerilim siyaseti seçim sürecine egemen oldu" dedi. 


Artık iki kutuplu değil 


Aliağa ve Kiraz Belediye başkanlıklarını alan MHP'nin İzmir Milletvekili Oktay Vural, "İzmir'de 2 tane belediye aldık, bu önemli. Kiraz'da Saliha Hanım büyük bir başarı elde etti. Aliağa'da ilk kez başkanlığı kazandık. İki kutuplu seçim algısı yaratılan bir ortamda bu önemli bir başarı. İzmir'de İzmirliler artık MHP'nin yerelde iktidara yürüdüğünü görmüş ve genel iktidara yürüyüşün önünü açmıştır. İzmir'de MHP adına psikolojik eşik aşılmıştır" dedi.

Gerilim belirleyici oldu


MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Taşer ise, "Büyükşehir özelinde iki kutuplu seçim algısı, gerilim ortamı ve yerel seçim havasından uzaklaşılması bizim gibi bilgi birikimi ve projelerle konuşan adaylar için bir handikap olmuştur. Bu gerilimli ortamdan seçmenin etkilenmemesi mümkün değil. Bu nedenle 5-6 ilçe belediyesini alabileceğimiz ortamda sadece 2 belediye almamız bunun sonucu. Ayrıca toplama kişilerle yapılan mitingler ne yazık ki bizim elimizi zayıflatmıştır. Ancak bahane üretemeyiz. Halkın tercihine saygı göstermek zorundayız. Kaybedersek değil, vazgeçersek biteriz. Bu nedenle biz kaybedebiliriz ancak vazgeçmeden doğruları söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.