İki parti genel başkan yardımcısı açıkladı Yıldırım soruları istedi mi?

İki parti genel başkan yardımcısı açıkladı Yıldırım soruları istedi mi?

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, gelecek Pazar günü gerçekleştirilecek canlı yayın için rakibi Binali Yıldırım’ın soruları görmek istediği açıklamasına iki partinin genel başkan yardımcıları açıklık getirdi.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu NTV programında rakibi Binali Yıldırım’ın soruları görmek istediği iddiasında bulundu. Bunun üzerine bunu ilk Binali Yıldırım yalanladı. Ardından programın moderetörlüğünü yapacak İsmail Küçükkaya Fatih Altaylı’nın sunduğu Habertürk programında bu iddiayı yalanladı. Yine Habertürk programına telefonla bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kendi adayı Ekrem İmamoğlu’nun soru iddiasını yalanladı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İMAMOĞLU’NU YALANLADI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayında sorulacak soruları moderatör İsmail Küçükkaya'dan istediği iddiasını yalanladı. Altay, "Binali Yıldırım soruları istemedi. Eğer Adayımız böyle bir şey söylediyse ben bunu bilmiyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programına telefonla bağlandı.

“BİNALİ YILDIRIM SORULARI İSTEMEDİ”

Engin Altay'a, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir canlı yayında özel röportajında Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayında sorulacak soruları moderatör İsmail Küçükkaya'dan talep ettiği iddiası soruldu. İmamoğlu’nun iddialarına açıklık getiren Altay, "Hayır, öyle bir şey yok. Ekrem Bey 'Binali Yıldırım soruları istedi' diye söylediyse ben onu bilmiyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın adayı olan İmamoğlu’nu yalanlaması:

İKİ PATİ GENEL BAŞKANI OLAYI ANLATTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Habertürk TV’de yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ programına telefonla bağlanarak, 16 Haziran’da Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleştirilecek olan ortak yayının detaylarına ve ‘soru polemiği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altay, ortak yayına yönelik ilk görüşmede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın soruların bir havuzda hazırlanması teklifi getirdiğini ifade etti. Program moderatörü Didem Arslan Yılmaz’a bir mesaj atan Mahir Ünal ise böyle bir teklifin söz konusu olmadığını ifade etti.

CHP’Lİ ALTAY: İKİ İSME DE HAKSIZLIK

Altay, şunları söyledi: “Hem İmamoğlu hem de Yıldırım’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. İşin esasını anlatayım. Benim tanığım şekliyle sayın İmamoğlu’nun söylediği, Yıldırım’ın soruları görüşülmesini istediği şeklinde bir beyanı var. Sayın Ünal ile ilk görüştüğümüzde; Ünal’ın bana ilk teklifi; ki ben bu teklifi Binali Yıldırım adına yapılmış gibi algılarım. Benim ona yaptığım teklifler de İmamoğlu’nun teklifi gibi algılanır. İlk toplantıda, format belirleme görüşmesinde Sayın Ünal şöyle bir teklifte bulundu. 20 soru, eşit soru her iki adaya da sorulsun’. Her iki aday makul süre, bunu 3 dakika olarak öngördük. Ben de düşündüm, ‘olabilir’ dedim. Soruların da bir havuzda hazırlanmasını, yani hem Mahir Bey’in hem bizim, soruları bir yerde birleştirip oradan, bir havuzdan 20 ortak soru tespit etmemiz şeklinde bir teklif geldi.”

“İNSİYATİF MODERATÖRDEDİR”

Altay soru isteme iddialarına cevabını şu şekilde tamamladı: “Biz Mahir Bey ile 4 kere bir araya geldik. Bu ilk gün olan görüşmedir. Sonra Mahir Bey Yıldırım’a, ben İmamoğlu’na bu görüşmeyle ilgili bilgi paylaştık. Bu görüşmeyi paylaşırken ben Sayın İmamoğlu’na ve yakın çalışma arkadaşlarım da ‘böyle bir teklif geldi, ben de makul gördüm’ dedim.

İkinci görüşmeden sonra; üçüncü görüşmede tamamen inisiyatifin moderatöre bırakılmasına, moderatörün arzu etmesi halinde adaylarla ayrı ayrı görüşmesine karar verdik. Zaten ortak yaptığımız basın toplantısında da ne dedik?: ‘Soruları moderatör hazırlayacak, inisiyatif moderatördedir.’ Bizzat ben söyledim. Durum bundan ibaret. 20 soruyu 18’e düşürdük. 15 soru aynı sorular sorulacak, İstanbul eksenli. 3 soru belki 4 olur, bilemiyorum takdir moderatörün. O da her iki adaya ayrı ayrı sorular.”

MAHİR ÜNAL: ALTAY’IN SORULARI İSTEME TEKLİFİ İFADESİ YANLIŞ

CHP’li Engin Altay’ın telefon bağlantısı ile yaptığı açıklamalara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan yanıt geldi. Habertürk’ün haberine göre Ünal, programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz bir mesaj göndererek Altay’ın ifadelerinin doğru olmadığını iletti. Programda dile getirilen mesaja göre Ünal şu ifadeleri kullandı: “Didem hanım şahsımla ilgili soruları isteme teklifi söz konusu değil. Engin bey ile moderatör belirlenmeden önce çeşitli usul be yöntemlere dair karşılıklı müzakerelerimiz oldu. Ama soruları isteme teklifi ifadesi yanlış. Takdir edersiniz ki müzakere başka bir şey teklif başka bir şey.”

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.