İki ülkeyi batıran ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu!

İki ülkeyi batıran ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu!

ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı oldu. Rifkin danışmanlığını yaptığı sırada Portekiz ve İspanya meydana gelen ekonomik krizlerden sorumlu tutulmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi alanındaki başdanışmanı olan Jeremy Rifkin kim olduğu konusunda detaylar merak ediliyor. Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlarından biri olan Jeremy Rifkin ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nden mezun oldu. Bugüne kadar ekonomiyle ilgili 20 kitabı bulunan Rifkin yine Pensilvanya Üniversitesi'nin Genel Mezunlar Derneği'nden 1967 Liyakat Ödülü'ne layık görüldü.

 

DANIŞMANLIK VERDİĞİ ÜLKELER EKONOMİK KRİZLERE SÜRÜKLENDİ

 

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor.

Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya ekonomi danışmanlığında bulundu.

Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.

 

CHP'DE KAFALAR KARIŞIK

 

Öte yandan  ekonomi kadrosuna Amerikalı Jeremy Rifkin'i katan CHP, akıllara parti sözcü Faik Öztrak'ın sözlerini getirdi.

 

YABANCI DANIŞMAN ELEŞTİRİSİ

 

Öztrak, 2018 yılında hükümetin danışmanlık şirketi McKinsey ile yaptığı anlamaşayı hedef alıp "Bizim bürokratlarımızın neyi eksik de yabancı danışman tuttunuz? Bu şirketten bürokrasimizden yetişmiş kaç uzman var." ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.