'İki Yaka Bir Sevda' sloganının mimarı Ülkücüler çıktı  

'İki Yaka Bir Sevda' sloganının mimarı Ülkücüler çıktı  

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında öne çıkan “İki Yaka Bir Sevda” sloganının mimarının Ülkücüler olduğu ortaya çıktı.

AK Parti ile MHP’nin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde “Beka İçin Milli Karar, Türkiye İçin İstikrar” sloganıyla Cumhur İttifakı çatısı altında girme kararı vermişti. İttifak tartışmaları sürerken, Millet İttifakı çevrelerinin en çok dillendirdiği “Bu genel seçim veya referanduma benzemez, yerel dengeler etkili olur” söyleminin ise İstanbul’da etkisiz kaldığı ortaya çıktı.

MHP seçmeninin ve Ülkücülerin Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım’ı sahiplenmesi dikkat çekti. Binali Yıldırım’ın İstanbul seçim kampanyasında öne çıkan “İki Yaka Bir Sevda” sloganının mimarı da Ülkücüler olduğu ortaya çıktı.

binaliyildirim-mhp1.jpg

Binali Yıldırım, Ülkücülerin ilgisini ve sloganın hikayesini Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye şu sözlerle aktarmıştı: “Müthiş bir ilgileri var, müthiş bir kabullenme var. Zerre kadar tereddütleri yok MHP yönetiminin. MHP tabanı fevkalade yanımda duruyorlar, çok güzel destek veriyorlar. İki yaka bir sevda diye bir slogan üretmişler. Çok hoşuma gitti. İttifak sağlam.”

İSTANBUL SLOGANININ ÜÇ ANLAMI VAR

Birinci anlamı, İstanbul’un İstanbul’un iki yakasını, yani Asya ve Anadolu yakalarını ve ortak İstanbul sevdasını çağrıştırıyor.

İkinci anlamı ise Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki ana unsur, yani AK Parti ve MHP anlatılıyor. Bu iki partinin ortak sevdası ise memleket, millet ve İstanbul sevdaları.

binaliyildirim-mhp2.jpg

Üçüncü anlam ise AK Parti’nin icraatlarına gönderme yapma amacı var. AK Parti ’nin, yıllardır dillere pelesenk olan “İki yakayı bir araya getirememe” deyimini İstanbul için geçersiz kıldığını gösteriyor.

Özellikle Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptığı dönemlerde İstanbulluların hizmetine açılan Metrobüs, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul’un iki yakasının nasıl başarılı bir şekilde bir araya getirildiği anlatılmaya çalışılıyor.

YILDIRIM SLOGANI MHP KADIKÖY ZİYARETİNDE DUYURDU

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’da kampanyasında sık sık bu sloganı kullanıyor. Yıldırım, kampanyasının resmi twitter hesabından MHP Kadıköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaretini duyururken de bu sloganı kullandı.

MHP tabanının, Ülkücülerin Yıldırım’a desteği bununla sınırlı kalmadı. MHP yetkilileri, Milliyetçi kimliğiyle bilinen sanatçılar ve Ülkücü gençlik de Binali Yıldırım’ı kampanyası boyunca hiçbir şekilde yalnız bırakmıyor.

MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği “Beka İçin Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar” programında büyük ilgi gören Yıldırım, programa katılan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ile birlikte “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söyledi.

binaliyildirim-mhp3.jpg

ÜLKÜ OCAKLARI YILDIRIM’A TAM DESTEK VERİYOR

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş’de Yıldırım’ı İstanbul’da ziyaret ederek desteklerini ifade etti. Yine İstanbul’daki İlçe Ocak Başkanları ile bir araya gelen Binali Yıldırım, burada da ilgi gördü. Toplantıya katılan MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan’da, yine Binali Yıldırım’ın fotoğrafının olduğu “İki Yaka Bir Sevda” afişine dikkat çekti.

HDP’YE KARŞI İSTANBUL’DA MHP ADAYLARI BOY GÖSTERECEK

Öte yandan HDP İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye seçiminde değil 26 ilçede de Belediye Başkan adayı göstermeyerek dolaylı olarak CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı adaylarına destek verecek. HDP’nin aday göstermediği ilçeler arasında Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP’nin aday çıkardığı Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de bulunuyor. Ülkücüler buna dikkat çekerek, “Oyun net. Terör örgütü PKK’yı mutlu etmemek için bu oyunu bozacağız ve hem İstanbul Büyükşehir’de hem de bütün ilçelerde Cumhur İttifakı’nın kazanması için elimizden geleni yapacağız” açıklaması yapıyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.