İkinci Türk dünyası hizmet ödülleri sahiplerini buldu

İkinci Türk dünyası hizmet ödülleri sahiplerini buldu

Ülkü Ocakları tarafından organize edilen Türk dünyası hizmet ödülleri sahiplerini buldu. İşte haberin ayrıntıları;

Ülkü Ocakları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "2016 Türk Dünyası Hizmet Ödülleri’’ sahiplerini buldu. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’ın da katıldığı törende 24 farklı kategoride ödül verildi.

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Türk Dünyası hizmet ödül töreni Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Ülkücü camianın büyük ilgi gösterdiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Doğu ve Güneydoğu'da şehit olan asker ve polisler için Kur'an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptığı törene Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve çok sayıda kişi katıldı. Konuşmasında Ülkü Ocakları'nın Türk Dünyası için yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Yıldırım, “Türk dünyasında bulunan soydaşlarımıza yardım edebilmek ve onların heyecanını canlı tutabilmek için bir çok faaliyet düzenledik. Buradan topladığımız yardımları TIR'lara yükleyerek ihtiyaç olan coğrafyalara gönderdik. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş meydanında Türk Dünyası Gençlik şöleni tertip ederek Türk dünyasının müziklerini, şiirlerini ve folklorunu tanıtma fırsatı yaşadık. Türk dünyasındaki derneklerle birlikte İstanbul’da bir çok kez istişare ve toplantılar düzenleyerek Türk dünyasının İstanbul’daki sorunlarına çözüm yolları üretmeye çalıştık. Bağımsızlığını kazanamayan Türk Cumhuriyetleri nasıl bağımsızlığını kazanabileceğini, bağımsız Türk Cumhuriyetleriyle de kültürel, ekonomik ve siyasi bağlantılarımız nasıl geliştirebileceğimiz konusunda bir takım çalışmalar tertip ettik.” dedi.

Yıldırım’ın ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türk dünyasında yaşanan sorunlara değindi. Son zamanlarda dünyanın farklı yerlerinde bulunan Türklerin yaşadığı sıkıntılara değinen Kılavuz, “Nerede bir Türk var ise orada bulunan soydaşımızın derdini kendimize dert, sevincini de kendimize mutluluk eden bir anlayışa sahibiz. Ülkü ocakları olarak Türkiye’de bütün illerimiz, ilçelerimiz, teşkilatlar olaraktan Türk dünyasıyla bütün ilgili meseleleri yakından takip etmektedir. Maalesef özellikle son dönemde Türklerin tabiri yerindeyse yaralı bir bozkurt misali birçok zulümle karşı karşıya kaldığını görmekteyiz. Yanı başımızda Kerkük’te Türkmen Dağı’nda Doğu Türkistan’da bir çok Türk yurtlarında her türlü eziyet, her türlü vahşet maalesef gerçekleştirilmektedir. Bizler her ne şart altında olursa olsun her şeye rağmen ödenecek bedel ne olursa olsun soydaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağız. Can vermeyi decan almayı da namusumuz ve şerefimiz olarak sayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphe ve kuşku duymamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 24 farklı kategoride farklı kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi. Yılın en etkili sivil Toplum Kuruluşu Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu seçilirken yılın şairi ödülü İlham Gencer’e verildi. Yılın gazetecisi ödülü ise 2008 yılında Kartal'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kemal Çapraz’a verildi. Ödülü Çapraz’ın eşi Zühal Çapraz, Mehmet Bülent Karataş’ın elinden aldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.