İktidar seçim reklamları için kamu kurumlarına yazı gönderdi

İktidar seçim reklamları için kamu kurumlarına yazı gönderdi

İktidar partisinin seçim reklamlarında hukuka aykırı olarak devletin olanaklarını kullandığı ve kamu kurumlarına da bunun için yazı gönderdiği ortaya çıktı.

AKP’nin seçim reklamlarında hukuka aykırı olarak devletin olanaklarını kullandığı ve kamu kurumlarına da bunun için yazı gönderdiği ortaya çıktı. Tanıtım ve Medyadan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay imzalı yazıda, reklam çekim ekibine tüm resmi kurumlarda kolaylık ve yardım sağlanması istendi.

AKP’nin seçim reklamları tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla kamu kurumlarına yazı gönderdiği ortaya çıktı. İstanbul’da bir devlet hastanesine de gönderilen yazı Aydınlık’ın bugünkü haberine yer aldı.

AKP ANTETLİ BELGE

Yazıda, 21 Mart’tan itibaren Türkiye’de 81 ilin yanısıra Azerbaycan, Moğolistan ve Fransa’da reklam çekimi yapılacağı belirtildi. “Sayın yetkili” şeklinde başlayan yazıda yurtiçi ve yurtdışında resmi kurumlarda reklam ekibine mekanlarda çekim izni, lojistik gibi konularda kolaylık sağlanması istendi. AKP antetli kağıtla ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın yetkili, 21 Mart 2015 tarihinden itibaren yurt genelinde (81 ilde) ve aşağıda belirtilen ülkelerde Ak Parti 2015 Seçim Kampanyası dahilinde çekimler yapılacaktır. Ekiplerimize ivedilikle yurtiçinde ve yurtdışında resmi-özel kurumlarda, işlemlerde öncelik, mekanlarda çekim izni, ihtiyaç dahilinde lojistik vb. çekim ekibinin belirleyeceği her türlü gerekli kolaylıkların ve yardımların sağlanmasını saygılarımla arz ederim.”

MOĞOLİSTAN VİDEOSU

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’a dün yüklenen bir AKP seçim reklamı Moğolistan’daki Orhun Yazıtları’nı konu alıyor. Filmde bir vatandaş Orhun Yazıtları’nın sergilendiği ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’da yaptırılan müzeyi ziyaret ediyor. Müze içinde de çekimler yapılması dikkat çekiyor. Son haftalarda Youtube’a buna benzer onlarca AKP seçim videosunun yüklendiği görülüyor.

BAŞKANLIK REKLAMI İÇİN TANK YÜRÜTECEKLER

AKP’nin seçim reklamları kapsamında “Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini” konu alan bir film hazırlığında olduğu öğrenildi. Reklam taslağında çekim yapılabilecek alanlar ve görüntüler yer aldı.

Reklamda, Kenan Evren’in siyah beyaz ekranlardaki darbe konuşması, kalem kırılma mizanseni, asker postalı, cezaevi gibi görüntülerin yanısıra İstanbul Hasdal’daki 3. Kolordu Komutanlığı’nın kapısında tankla çekim yapılması planlandı. “Darbe müzesi” ifadesinin yanına soru işareti konulduğu görülen taslakta, gülen insanların ve çocukların yüzlerinin de çekileceği belirtildi. Bu ifadenin yanına da “Sokak castı, teşkilattan” notu düşüldü.

Reklam filminde görüntülerin yanısıra dış ses de başkanlık propagandası yapacak. Planlanan reklam metni şöyle: “Darbe anayasasını geride bırakıyoruz. Yeni Türkiye için ‘yeni anayasa’ diyoruz. Özgürlükçü, katılımcı yeni anayasayla milletimizin talep ve özlemlerini hayata geçiriyoruz. Eski anayasa eski Türkiye’dir. Eski Türkiye krizler, vesayet ve koalisyonlar demektir. Yeni Türkiye’nin Başkanlık sistemine ihtiyacı var. Türkiye dünyadaki güçlü ülkeler gibi Başkanlık sistemine kavuşacak. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile Türkiye kazanır. Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.