İktidarın Akşener planı: "Yeni partiye geçen AK Partililer tutuklanacaklar"

İktidarın Akşener planı: "Yeni partiye geçen AK Partililer tutuklanacaklar"

AKP'den Meral Akşener'in partisine geçişler olacağına ilişkin iddialar sürerken, konuyla ilgili ilginç bir "kulis" bilgisi geldi. Sözcü yazarı Can Ataklı, Akşener'in partisine geçecek AKP'lilerin 'FETÖ'den tutuklanacağını ileri sürdü.

Ekim ortalarında kurulacağı belirtilen Meral Akşener liderliğindeki partiye ilişkin yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

Akşener'in partisine AKP'den vekil düzeyinde katılımlar olacağı iddia edilirken, konuya ilişkin ilginç bir iddia daha gündeme geldi.

İktidar çevrelerini iyi izleyen bir kaynağından gelen bilgilere dayandığını belirten Sözcü yazarı Can Ataklı, kaynağıyla aralarındaki diyaloğunu şöyle aktardı:

Haber kaynağım “Saray çevrelerinde Akşener'in kuracağı partinin etkili olmayacağı yönünde bir inanç var. Çünkü öncelikle bu partinin kurulacağına inanmıyorlar, ikincisi kurulsa bile bunun AKP'ye zarar vereceğini hiç düşünmüyorlar” dedi.


Ben de “Peki nasıl bu kadar eminler ki?” diye sordum.


Devam etti; “Bu partinin başarılı olması için AKP'den milletvekili koparması lazım. Erdoğan son zamanlarda niye partisine yönelik ağır eleştiriler getiriyor? Kopmaların önüne geçmek istiyor. El altından pazarlıklar yapılıyor. Gitmesi istenenlere (Kendi rızanızla gidin ve sessiz olun, aksi takdirde FETÖ'den bir girersiniz, sonra çıkamazsınız) deniyor. Bu koşullarda AKP'den yeni partiye geçmeye kalkan herkes anında FETÖ'cü olarak tutuklanabilir. Söylesene bu koşullarda kim ne yapabilir ki, herkes canını kurtarma derdinde.”


Ankaralı haber kaynağıma “Saray böyle düşünüyor olabilir ama siyaset bir anda çok farklı sonuçlara yol açabilir, bence bu kadar sakin değillerdir” dedim. O da “Haklısın ama bana göre korkmamalarının asıl nedeni Akşener'i harekete geçtiği an boğacaklarına inanmalarıdır. Tedbirini çoktan almışlardır. Mahkemeler bile hazırdır” cevabını verdi.


Bakalım göreceğiz, çok az kaldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.