İlahiyatçı Cemil Kılıç söyledi belgesi de varmış! Kılıçdaroğlu Hz. Muhammed soyundan gelen bir seyyidmiş

İlahiyatçı Cemil Kılıç söyledi belgesi de varmış! Kılıçdaroğlu Hz. Muhammed soyundan gelen bir seyyidmiş

İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kökeni için yaptığı açıklama gündem oldu.

İlahiyatçı Cemil Kılıç, sosyal medya hesabı Twitter'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hz. Muhammed'in soyundan olduğunu öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu da verdiği bir söyleşide seyyid olduğunu belgelerin İstanbul Müftülüğü arşivinde olduğunu söylemişti. 


KEMAL KILIÇDAROĞLU SEYYİD


Cemil Kılıç'ın iddiasına göre Hz. Muhammed'in soyundan gelen Kemal Kılıçdaroğlu bir seyyid. 'Bilmeyenler için' notunu düşen Cemil Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oğuzların Beğdili boyuna mensup Kureşan ocağından bir Türkmen olduğunu da iddia etti.

 

Cemil Kılıç'ın gündeme oturan iddiaları şöyle: 


'Bilmeyenler için… Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuklu ve Osmanlı devlet belgelerine göre dinî silsile olarak Hz. Muhammed’in neslinden seyyid ve aynı zamanda soy olarak da Oğuzların Beğdili boyuna mensup Kureşan ocağından bir Türkmen’dir.'


KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KÖKENİ NE?


Kemal Kılıçdaroğlu gerçekten bir seyyid mi Hz. Muhammed'in soyundan mı geliyor? Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 2013 yılında verdiği bir röportajda kökenine ilişkin benzer bir söylemi dile getirmişti. Hürriyet Gazetesi'nde çıkan o söyleşi de Kemal Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed’in kızı Hazreti Fatma’dan olan torunu Hazreti Hüseyin’e dayanan ve ‘Seyyid’ olarak nitelendirilen aile soyuna mensup olduğunu söylemişti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

 

'Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyundan geliyor mensubu olduğumuz aile. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid’ soyuyuz yani. Bu konuda yazılmış çok sayıda makale de var.'


KUREYŞAN AŞİRETİNE MENSUPMUŞ


Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Üniversitesi Hacı Bektaşi Veli Enstitüsü’nün yayınlandığı belgelere göre Kureyşan aşiretine mensup olduklarını düşünüyor. 


KURBAN KESEREK OKUNAN SOY KÜTÜĞÜ


Kemal Kılıçdaroğlu kökenine ilişkin söyleşide enteresan bir gelenekten de söz etmişti. "Ailenin bir soy kütüğü var" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Osmanlı döneminde verilmiş, ailenin büyüğü tarafından saklanır. O kütük kılıfından çıkarılıp okunduğu zaman kurbanlar kesilir, böyle bir geleneği var. Herkes birbirini bilir zaten. Şu anda o soyağacı Tunceli’de Düzgün ailesinde. Uzun ferman gibi, üst tarafında bir tuğra var" demişti.
 
'PEYGAMBERİN SOYUNDAN GELİYORUM BELGE MÜFTÜLÜKTE'

 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Osmanlı'da Hz. Muhammed soyundan gelenlerin kaydını tutan Nakibü’l-Eşrâflık adında bir kurum' olduğunu belirterek şunları söylemişti:

 

'Peygamber soyundan gelenlerin kayıtlarını tutan bir kurum. Herkes böyle bir iddiada bulunmasın diye. 2 örnek düzenleniyor, biri aileye veriliyor, diğeri de Osmanlı’nın arşivine konuluyor. Bu arşiv belgeleri şu anda İstanbul Müftülüğü’nde. Her yıl bu belgeyi elinde tutanlar götürüp kadılara bunu onaylatıyor, “Peygamber soyundan geliyorlar” diye. Cumhuriyet’le birlikte son veriliyor bu uygulamaya tabii. Bu zaten Tunceli’de herkes tarafından bilinir. Yani Seyyid soyundan geldiğini, mensubu olduğumuz ailenin.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum