İlber Ortaylı: Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP bitmiştir

İlber Ortaylı: Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP bitmiştir

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin durumunun ne olacağına dair sorduğu soruya “Beni hiç ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk’ün kurduğu CHP ortada yoktur.” dedi.

14 ve 28 Mayıs Seçimlerinde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı olması için muhalefet kanadından ciddi destekler verildi. Ancak seçim yenilgisinden sonra başta Millet İttifakı bileşenleri olmak üzere, toplumun farklı kesimlerinden eleştiriler, CHP içinde değişim çağrıları ve akabinde de Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin 38. Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı’nda rakip olmak için CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Öymen’in adaylık süreçleri başladı.

CHP’ye eleştiri yapanlardan biri de Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.

Ortaylı, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın, KAFA TV Youtube yayınında CHP’nin durumunun ne olacağı ile ilgili sorduğu soruya “Beni hiç ilgilendirmiyor. Ama gerçekten ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk’ün kurduğu CHP ortada yoktur. Olması da gerekmiyor. Çünkü o kurucu bir partidir. Bir ortak partidir. Kurucu partinin kendine göre kurucu kadroları vardır ve ona hizmet eden insanlar vardır.” dedi.

Kurucu bir partinin ilelebet devam etmesinin, beklenmediğini söyleyen Ortaylı, “Beklenmez ama bu hale gelmesi de beklenmez. Gelirse ‘beni ilgilendirmiyor’ derim. Başka partilere bakarım. O da kendi yoluna kendi şeysi ile gider. Bir otobüs iyi işlemiyorsa bir müddet müşteri ona mahkumdur. İkinci sefer başka bir şey bulurlar. Yani bunu da düşünmek lazım. Bize ‘Eli mahkum milletin’ demeye getiriyor bazı belediye reisi adayları. Çok ayıp. Ben olsam atarım onları. Yani burası bizim partiyi sever, mecbur mu sevmeye, sevmezse ne halt edeceksin?” şeklinde konuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.