İlber Ortaylı kimin elini öptü? Tuğrul İnançer kimdir?

İlber Ortaylı kimin elini öptü? Tuğrul İnançer kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olan tarihçi, yazar İlber Ortaylı’nın yaptığı hareket güne damgasını vurdu. Ortaylı karşılaştığı Ömer Tuğrul İnançer’in elini öpmeye çalıştı. Ortaylı’nın bu hareketi birçok kesimden tepki aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığında danışmanlık ta yapan tarihçi yazar İlber Ortaylı Ömer Tuğrul İnançer’in elini öpmeye çalıştı. Kameralara yansıyan görüntüler kısa sürede gündeme oturdu.

Bir kitap tanıtımında karşılaşan İlber Ortaylı ve Ömer Tuğrul İnançer’in diyaloğu görüntülendi. Ortaylı karşılaştığı İnançer’in eğilerek elini öpmeye çalıştı.

Ömer Tuğrul İnançer, kadınlar ile ilgili tepki çeken sözleriyle tanınıyor.

Kadın düşmanı açıklamaları ile gündeme gelen İnançer, harf devrimi için de “köpekleştirmedir” ifadesini kullanmıştı.

 

İmza gününde karşılaşan Ortaylı ve İnanç böyle görüntülendi

 

 

Ömer Tuğrul İnançer Kimdir?

İlber Ortaylı’nın elini öpmek istediği Ömer Tuğrul İnançer kimdir ve nerelidir. Bu soruların cevabı merak konusu oldu.

73 Yaşında olan İnançer Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun genel müdürlüğü görevinde bulunmuş.

Ömer Tuğrul İnançer, Avukat ve müzisyen olan Ömer Tuğrul İnançer, 1946 İstanbul doğumludur. İÜ Hukuk Fakültesinden mezun olan İnançer 1991 yılına kadar hukuk müşavirliği yaptı.

İnançer kadınlara karşı konuşmaları ile sık sık gündeme geldi.

 

İşte Ortaylı’nın elini öpmeye çalıştığı İnançer’in tepki çeken açıklamalarından bazıları:

"Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil", "Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor"

 

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır"

 

“Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve "Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or...luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm"

İnançer harf devrimi için de bilindik Siyasal İslam jargonu ile konuşmuş ve “Harf devrimi köpekleştirmedir” ifadelerini kullanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum