İlber Ortaylı'dan Gülseren Budayıcıoğlu'na olay gönderme! 'Millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor'

İlber Ortaylı'dan Gülseren Budayıcıoğlu'na olay gönderme! 'Millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor'

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir YouTube kanalında isim vermeden psikiyatrist Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'na eleştirilerde bulundu.

Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun travmatik hikayeleri kaleme aldığı kitapları, birçok televizyon dizisine uyarlandı. İstanbullu Gelin, Camdaki Kız, Doğduğun Ev Kaderindir gibi diziler televizyon ekranlarında yayınlanıyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, YouTube'da konuk olduğu bir canlı yayında isim vermeden Budayıcıoğlu'nu eleştirdi. Hastalarının hikayeleri dizi yapılan Budayıcıoğlu'nu doktor Engin Geçtan ile kıyaslayan Ortaylı, bu yapılanın doğruluğunun doktorlar tarafından sorulması gerektiğini belirtti.

 

"MİLLET HASTA DOSYALARIYLA SENARYO YAZIYOR"


Ünlü tarihçi, "Merhum Engin Geçtan vardı bence çok okuyan çok bilen bir adamdı. Çok önemli bir vasfı daha vardı; hastası hastasıydı. Hipokrat yemini vardı, dosyası kendisindeydi. Kimse bilmezdi yakını bile. Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.