İlber Ortaylı'dan Türk vatandaşlığı ile ilgili bomba açıklama! 'Türk olana Türk vatandaşlığı vermediler'

İlber Ortaylı'dan Türk vatandaşlığı ile ilgili bomba açıklama! 'Türk olana Türk vatandaşlığı vermediler'

Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, Türk vatandaşlığı ile ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı'nın Türk vatandaşlığıyla ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Ortaylı, para ile Türk vatandaşlığı alınmasına tepki gösterdi.

'Vatandaşlığa ben karşıyım. Çünkü Türk vatandaşlığı çile çekmiş, tarih yaşamış bir milletin vatandaşlığıdır.' diyen Ortaylı, Türk vatandaşlığı için şartın Türk ırkından olmak gerektiğini ifade etti.

 

Ortaylı şunları söyledi:

 

'Vatandaşlığa ben karşıyım. Çünkü Türk vatandaşlığı çile çekmiş, tarih yaşamış bir milletin vatandaşlığıdır. Yani bunun arkasında Balkan göçleri vardır, Girit göçleri vardır, Rusya'dan, Kafkasya'dan göç vardır, arkasında harpler vardır, darplar vardır, vatan savunmaları vardır. Öyle beleş vatandaşlık değil, 400 kağıda falan öyle bu camiaya giremezsin. Girmek için önce bir şeyler yapacaksın. Senin ne işe yaradığını göreceğim. Vatandaşlığımız için şart şudur: Türk ırkından olmak denirdi. Yani işte dış dünyada yaşayan Türklerden olacaksın. Tarihini Türkiye ile birlikte yaşamış ve şekillendirmiş olacaksın. Bosna gibi Arnavutluk gibi. Ondan dolayı bir zulme uğramış olacaksın. İltica edeceksin ve öyle vatandaşlık verilecek.

 

'TÜRK OLANA TÜRK VATANDAŞLIĞI VERMEDİLER'

 

Şimdi bu türlü adamlara verilmiyor. Anası, babası, dedesi, dörtte üçü Türk olana Türk vatandaşlığını vermekte bunlar cavcav ettiler. Bunu sorarlarsa ne halt ettiklerini kendilerine arz ederim. Ondan sonra 400 kağıda Türk vatandaşlığı veriliyor. Öyle bir şey olur mu? Türk vatandaşlığı çok ağır bir şeydir. Bunun bir bedeli vardır. Bir imtihanı vardır. Öyle herkes Türk vatandaşı olamaz.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.