İlginç iddia: Yılbaşında maaşlara yüksek zam yapılacak

İlginç iddia: Yılbaşında maaşlara yüksek zam yapılacak

Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş hükümetin enflasyonla mücadelede başarısız olduğunu vurgulayarak yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zamlarının enflasyon ayıbını örtmeyi hedefleyeceğini öne sürdü.

Hükümetin enflasyonla mücadele etmediğini, fiyat artışlarının da sürdüğünü kaydeden Ekonomi uzmanı Alaattin Aktaş, "Yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zammının oranı yüksek tutulacak ve böylece enflasyon ayıbı bir ölçüde örtülecektir" diye yazdı.

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, Orta Vadeli Plan’ın enflasyon hedeflerini yine ötelediğini kaydetti, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede “mış gibi” yaptığını ileri sürdü.

Yüksek enflasyonun Hazineye ve borçlu şirketlere yarar sağladığını ifade eden Aktaş, sabit gelirlerin de belli dönemlerdeki zamlarla avutulduğunu belirtti. İktidarın seçim öncesi yüksek zam yapmak için yazı düşük zam oranlarıyla geçirdiğini iddia eden Aktaş, “Unutmayalım; en son verilen zam, en akılda kalan zamdır!” diye yazdı.

 

Alaattin Aktaş’ın “Enflasyonu boş ver, sen yeter ki yüksek zam ver!” başlıklı yazısındaki ilgili bölümü şöyle:

 

“Yüksek enflasyonun en çok Hazineye ve borçlu şirketlere, tabii ki kişilere de yaradığı ortada.

Sabit gelirli vatandaş ve özellikle emekliler mi, onları hiç sormayın!

Ama onlar da belli dönemlerde verilen zamlara odaklanıyor ve yüksek zam verildiği takdirde enflasyonu bir anda adeta unutuveriyor.

Bu gerçeğin en çok farkında olan ve bunu kullanan da iktidar…

Şimdi hazırlıklar yılbaşı için…

Ortada enflasyon gibi bir ayıp var.

Bu ayıbı örtecek olan da yüksek zam.

Ama bu ayıbı örtmenin de bir zamanı var.

Unutmayalım; en son verilen zam, en akılda kalan zamdır!

Yerel seçimden önce örneğin bu yılın ortasında verilen zammı yüksek tutup yılbaşında verilecek olanı daha düşük belirlemek siyaseten akıllıca olur muydu? Herkesin aklında son zam kalacağına göre, tabii ki olmazdı.

Şimdi yapılacak olan da bellidir. Yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zammının oranı yüksek tutulacak ve böylece enflasyon ayıbı bir ölçüde örtülecektir.

Zaten enflasyonun sorumlusu olarak hükümeti görmeyen, fiyat artışlarını hâlâ dış güçlere bağlayan, hâlâ tüm dünyada bizdeki gibi bir sıkıntı olduğunu düşünen çok geniş bir kesim bulunduğu dikkate alınırsa yılbaşında verilecek yüksek oranlı bir zam adeta lütuf gibi kabul edilecektir.

Böylece ayıp örtülmüş ve iktidar yerel seçime elini güçlendirmiş olarak girecektir.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.