İlham kaynağı: Göbeklitepe

İlham kaynağı: Göbeklitepe

Tasarımcı Meral Saatçi, Göbeklitepe’den aldığı ilhamla yeni bir takı koleksiyonu hazırladı. Kullanılan gizemli semboller ve organik formlarıyla koleksiyon, modern insan ile geçmiş çağların hikayeleri arasında bağ kuruyor.

Takı tasarımcısı Meral Saatçi, Şanlıurfa’da gün yüzüne çıktığı ilk günden bu yana büyük yankı uyandıran ve dünya tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan Göbeklitepe’den aldığı ilhamla çok farklı bir koleksiyon hazırladı.

 

M.Ö. 12.000 yılına dek uzanan hikayesiyle, tarihin sırlarını bugüne fısıldayan Göbeklitepe’deki gizemli figürler, Saatçi’nin hayal dünyasından süzülerek hayat bulan tasarımlarla günümüze taşındı.

 

Küpe, broş, kolye, kol düğmesi ve bilekliklerden oluşan koleksiyonun tümü 925 ayar gümüş ile hazırlandı. Gökkubbe & Yerküre ve İnsan, 4’lü Yıldız, Göbeklitepe Aslan Figürü, Kadın ve Kam Davulu isimli beş farklı sembolün yer aldığı tasarımlar, modern insan ile Anadolu’da on binlerce yıldır süregelen kültürler arasında bağ kuruyor. Organik formlarıyla da geçmiş çağların ruhunu yansıtıyor.

 

Meral Saatçi tarafından hazırlanan tasarımları, Kasım ayı sonuna kadar 42 Maslak içerisindeki sergi alanında görmek mümkün.

 

Siyasetcafe.com

 

1510558173_meral_saatci_gobeklitepe__3_.jpg

 

 

1510558169_meral_saatci_gobeklitepe__2_.jpg

 

 

1510558173_meral_saatci_gobeklitepe__4_.jpg

 

 

1510558178_meral_saatci_gobeklitepe__5_.jpg

 

 

1510558178_meral_saatci_gobeklitepe__6_.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.