İlk ağızdan yanıt geldi! ASELSAN, BAE'ye mi satılıyor?

İlk ağızdan yanıt geldi! ASELSAN, BAE'ye mi satılıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ASELSAN'ın satılacağı iddiasına ASELSAN'dan açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye ile BAE arasında birçok alanda iş birliğini kapsayan 10 ayrı anlaşma imzalandı. Söz konusu açıklamaları partisinin grup toplantısında değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı gazetelere dayandırdığı açıklamasında, ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN'ın satılacağını öne sürmüştü.

Bugün bazı haber sitelerinde Bloomberg'e dayandırılarak verilen haberlerde, "Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin, pazartesi günü Ankara'da ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığı belirtildi." iddiaları yer aldı.

 

"HİÇBİR GERÇEKLİK PAYI TAŞIMIYOR"


Gelişmelere ilişkin ASELSAN'dan yapılan açıklamada, iddialar kesin bir dille yalanlandı.

 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

"Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN’ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.