İlk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu anılıyor

İlk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu anılıyor

Türkiye’nin ilk kadın avukatı olan Süreyya Ağaoğlu, Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği (SACDD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile ölümünün 30. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak

Anma programı, SACDD Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Kerem Akyol, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, GS Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak.

 

Program, 2019 yılı ‘Süreyya Ağaoğlu Hukuk Ödülleri’ sahipleri İrem Selin Nacar ve Büşra Zeliha Ceylan’ın konuşmaları ile devam edecek.

 

‘Süreyya Ağaoğlu ile Emek Verenler’ bölümünün değerli konukları; Prof. Dr. Aysel Çelikel, Meral Umut Akarçay ve Betül Onursal Süreyya Ağaoğlu ile birlikte yaptıkları birbirinden değerli çalışmaları davetliler ile paylaşacak.

 

Programın son kısmında ‘Kadın Ve Çocuk Hakları’ üzerine konferans gerçekleştirilecek.

 

 

Konferansın konuşmacıları ise; “Medeni Kanunla Kadının Değişen Toplumsal Statüsü ve İlk Türk Kadın Avukatı Süreyya Ağaoğlu” konulu konuşması ile Prof. Zeynep Üskül Engin, “Türkiye’de Kadının Yasal Hakları” konulu konuşması ile Av. Nazan Moroğlu, “Çocuk Adalet Sistemi” konulu konuşması ile Av. Aşkın Topuzoğlu, “Çocuk Haklarının Savunulmasında Avukatların Rolü” konulu konuşması ile Av. Seda Akço Bilen olacak.

 

Etkinlik 14 Aralık 2019 tarihinde, 13.00 – 17.00 saatleri arasında Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.