İlk kez ortaya çıktı! İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in Türkiye ziyaretindeki FETÖ detayı

İlk kez ortaya çıktı! İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in Türkiye ziyaretindeki FETÖ detayı

İlber Ortaylı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Türkiye ziyareti sırasında şahit olduğu bir olayı ilk kez anlattı.

İlber Ortaylı, CNN'de Hakan Çelik'in sunduğu programa konuk oldu.

Ortaylı İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Türkiye ziyareti sırasında şahit olduğu bir olayı yıllar sonra ilk kez anlattı.

 

Kraliçe Elizabeth'in Bursa'daki Yeşil Cami'de Kuran-ı Kerim dinleme talebinde bulunduğunu ifade eden İlber Ortaylı şunları söyledi:

 

'İstanbul ve Bursa'da Kraliçe'nin mihmandarlığını yaptım. Ama önemli bir hata yapıldı. Bunu yazacağım ve burada da söylerim. Yeşil Cami'nin imamı Yusuf vardır. Sima itibariyle fevkalade rafine makam biliyor, sesi güzel. Ondan Kuran okunması istenmiş Kraliçe için. Çünkü Kraliçe bir mezhebin başı. Anglikan Kilise. Koruyucusudur onun. Dine yakın ritüelleri var. Tebaasında Müslümanlar var çok kalabalık. Hatta bir zamanlar dünyanın en büyük Müslüman topluluğun başındaydı.

Bir Kuran dinlemek istemiş. Bu mutlaka tesadüfen bir şey değil bu bizim seçimimiz de değil. O zamanki Bursa Valisi Şahabettin tutup oraya kendi arkadaşını seçti. İlahiyat fakültesi hocası diye. Ben hayatımda bu kadar kötü Kuran okuyan, tövbe estağfurullah, bir garip makam filan yok bize hiç uymuyor… Ve ekşidi Kraliçe'nin suratı onu bile belli etmedi. Böyle bir gaf yapıldı yani. Bunun kayda geçmesinde fayda görüyorum.'

 

Şahabettin Harput, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve devamında tutuklanmıştı.

6 Aralık 2018'te terör örgütü üyeliğinden hapis cezası alan Harput, 5 Temmuz 2018'de yaşı ve sağlık sorunları gerekçesiyle ev hapsi tedbiri konularak tahliye edildi. Harput'un cezası Ekim 2019'da Yargıtay tarafından arttırılarak 8 yıl 9 aya çıkarıldı. Harput şu anda adli kontrol altında.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.