İlker Başbuğ İYİ Parti'ye katılacak!

İlker Başbuğ İYİ Parti'ye katılacak!

Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’ye Türkiye’nin gündemini sarsacak bir katılım olacağı iddia edildi.

Ulusal Kanal’da Halil Nebiler’in Televizyon Gazetesi programına katılan Sinan Baykent, Meral Akşener’in kurduğu yeni partiyi değerlendirirken, Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ’un İYİ Parti’ye katılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’in MHP’de 2011-2015 yılları arasında başdanışmanlığı ve metin yazarlığını da üstlenen Aydınlık yazarı Sinan Baykent, yaptığı flaş açıklamada, İlker Başbuğ’un Akşener’in İYİ Partisi’ne katılacağını söyledi.

Baykent’in Nebiler’in programında yaptığı açıklamada, Akşener’in İYİ Partisine katılan herkesin kötü olmayabileceğini, iyi insanların da olabileceğini, devlet adamlarının da olabileceğini ifade etti. Baykent, Ali Türkşen bağlamında yaptığı açıklamanın ardından bombayı patlattı.

“İLKER BAŞBUĞ İYİ PARTİ’YE KATILACAK”

Sinan Baykent Akşener’in partisi için yeni katılımlar olabileceğini hatta olacağını belirttikten sonra, “Ben hatta önümüzdeki süreçte çok büyük bir katılımın da yaşanabileceğini düşünüyorum. Büyük derken nicelik olarak değil nitelik olarak büyük bir katılım. Mesela yarın öbür gün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa katılırsa şaşırmasın kimse” dedi.

“TEYİTLİ DEĞİL AMA KAYNAK SAĞLAM”

Program sunucusu Halil Nebiler’in büyük bir şaşkınlık yaşamasının ardından bunun bir tahmin, duyum, dilek ve temenni veya bilgi olup olmadığını sorduğu Beykent, açıklamasının devamında, “Hepsinden var. Şöyle ki, bir bilgi var. Şöyle bir bilgi. Yani, teyitli değil ama, çok iyi bir takım kaynaklardan böyle bir bilgi var. İlker Paşa’nın İYİ Parti’ye katılması iyi mi olur, kötü mü olur? Bu tartışılabilir ama bana sorarsanız, siyaset yapmak istiyor ve orada yer alması gerektiğini düşüyorsa, kimse İlker Başbuğ’un kimliğini ve kişiliğini sorgulamaya açmaz, öyle insanların da orada olması iyi olabilir” dedi.

İYİ PARTİ’Yİ KİM KURUYOR?

AK Parti ve MHP cenahından FETÖ’cülük ithamlarının yoğun olarak maruz kalan Meral Akşener’in kurduğu yeni partinin bu açıklamaların ardından İlker Başbuğ’un da katılımıyla nasıl bir kulvarda yürüyeceği şimdiden merak ediliyor?

Siyasi kulislerde yeni kurulan İYİ Parti’nin “Ergenekon” ekibiyle anlaştığı ve kurucular kuruluna belirlenen isimlerden bir çoğunun bu yapı tarafından kendilerine verildiği konuşuluyor.

AYM, BAŞBAKANLIK’TAN ONAY İSTEMİŞTİ

Ergenekon ve Balyoz Soruşturmalarından yargılanan ve ceza alan Org. İlker Başbuğ’un dosyası bozulmuş ancak, mahkeme tarafından Anayasa Mahkemesi’ne dosyası gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi de Başbuğ’un soruşturulmasını yürütmek için Başbakanlık’tan onay istemişti.

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum