İlker Başbuğ'dan Suriye açıklaması: Savaşı Esad kazandı

İlker Başbuğ'dan Suriye açıklaması: Savaşı Esad kazandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye’deki iç savaşa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Bursa’da bir söyleşiye katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye’deki iç savaşın bitmek üzere olduğunu söyledi.

Uludağ Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen bir söyleşide açıklamalar yapan İlker Başbuğ, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bu iç savaşı Rusya ve İran'ın desteğiyle kazandı" dedi.

İlker Başbuğ söyleşide, Osmanlı dönemini ele alarak Ortadoğu'nun kritik olaylarını, tarihsel önem taşıyan noktalarını öğrencilere anlattı. Ortadoğu konusunun çok derin ve karmaşık bir konu olduğuna dikkat çeken İlker Başbuğ, "Ortadoğu karmaşık bir konum ve çözülememiş bir konu, kolay anlatılıp kolay yorumlanabilecek bir konu değil. Tabi ki bu konuda ben de uzman değilim. Ortadoğu dediğimiz zaman ilk önce şöyle bir yakın tarihteki dönemine bakmamız lazım. Ortadoğu dediğimiz yer dünyadaki ilk medeniyetlerin ortaya çıktığı, bütün büyük dinlerin ortaya çıktığı, bütün kültürlerin ortaya çıktığı bir yerdir. Ortadoğu'yu bu programda yakın çağdan bugüne şeklinde inceleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İÇ SAVAŞI ESAD KAZANDI

Söyleşide yaptığı konuşmasında Suriye iç savaşına da değinen Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Suriye’deki iç savaşı Esad kazandı. Artık bunu böyle görmeniz lazım. Suriyedeki iç savaş bitmek üzere. DEAŞ gibi bir oyun, yapılanma olmazsa Suriye’deki iç savaş son günlerine geldi. Siyaseti, stratejiyi tayin ederken bu hususu en üst noktaya koymanız lazım. Esad bu iç savaşı Rusya ve İran’ın desteğiyle kazandı” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.