İllüstratörler sergisi açılıyor

İllüstratörler sergisi açılıyor

İllüstrasyon alanında sektörü desteklemek amacıyla kurulan sosyal girişim projesi ‘İllüstratörler Platformu 1. Karma Sergisi’ 21 Aralık 2019 -3 Ocak 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sosyal girişim projesi İllüstratörler Platformu'nun düzenleyeceği ‘İllüstratörler Platformu 1. Karma Sergisi’, Maltepe Üniversitesi, GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Devrim Dinç İlkan ve İllüstratörler Platformu'nun kurucu başkanı Nurgül Şenefe küratörlüğünde Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde illüstratör sanatçıları, adayları ve illüstrasyona ilgi duyanları buluşturacak.

 

Geçtiğimiz aylarda İllüstratörler Buluşması adı altında birçok şehirde illüstratör sanatçıları ve adaylarıyla buluşarak edindiği bilgilerle faaliyet alanlarını belirleyerek hizmet vermeye başlayan platform, düzenleyeceği karma sergi ile birlikte illüstratör ve illüstrasyona bakış açısında farkındalık, illüstrasyonun önemli bir sanat dalı olduğunun altının çizilmesi, her teknik, tarz, deneyimden illüstratörler arası birlik beraberlik gibi amaçları hedefliyor.

 

DOLU DOLU İKİ HAFTA

Yapılacak olan serginin yanı sıra yan etkinliklerle de ziyaretçilerinin çeşitli birçok konuda bilgi sahibi olmasına katkı sağlayacak.

 

 

 

Etkinlik kapsamında Duru Ekşioğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek ‘Suluboya ile Deneysel Kartpostal Atölyesi" ve Esra İlter Demirbilek'in katılımıyla gerçekleşecek ‘Hayalindeki Kadıköy Kolaj Atölyesi’nin yanı sıra Sarp Süerdaş ile ‘Suluboya ile Kitap Ayracı Atölyesi’, Nagihan Özkar ile ‘Yılbaşı Pop-up Kartpostal Atölyesi’ ve Emine Kayalar ile ‘Suluboya İllüstrasyon Atölyesi’ de katılımcılara illüstrasyon dünyası hakkında deneyim kazandıracak.

 

Platformun etkinlik programında ayrıca geçtiğimiz aylarda başlayan 'Branşlaşarak Fark Yaratan İllüstratörler' söyleşi serisinin üçüncüsü de gerçekleşecek.

 

Türkiye'nin ilk uluslararası İllüstratörler Platformu sanatçılarının 'İllüstratörler Platformu 1. Karma Sergisi' Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. Sergi süresince platform sanatçıları atölye çalışmalarından imza günlerine sürpriz etkinlikleri ile Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde olacaklar. İllüstratörler Platformu'nun İlk Portfolyo Günleri de sergi sürecince tamamlanacak.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.