İlyas Salman'dan CHP Kongresinde ilginç çıkış: Tekmelenmeyi göze almalıyız!

İlyas Salman'dan CHP Kongresinde ilginç çıkış: Tekmelenmeyi göze almalıyız!

CHP İstanbul İl kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. Canan Kaftancıoğlu tek aday ve blok liste ile seçime gidiyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Tek aday mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu‘nun olduğu kongrede 677 delegenin oylarıyla CHP İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirleniyor.

 

KAFTANCIOĞLU TEK ADAY

Çok adaylı bir kongre arzu ettiğini belirten Kaftancıoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

* Kongreler demek yarış demek. Demokrasinin olduğu her yerde demokratik yarışlar olur ve olmalıdır da. İstanbul örgütü olarak 39 ilçemizde şu anda görev yapmış ya da yapmayan bütün ilçe başkanlarımıza 39 ilçemizde de ilçe kongrelerini demokratik bir şekilde gerçekleştirdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum.

 

 

kaftancioglu.JPG

 

KONGREDE LİSTE TARTIŞMASI

Prof. Tolga Yarman ve CHP milletvekili Ali Şeker, çarşaf liste olması gerektiğini savundu. Ali Şeker, "Çarşaf liste olmazsa parti tabanı mahallerde bölünür" dedi. Blok liste oy çokluğuyla divanda kabul edildi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve eski bakanlardan Hasan Fehmi Güneş, kongreye katılan isimlerin arasında. Protokolde, AKP ve MHP'li isimler yan yana; İyi Parti, HDP ve Saadet Partililer de ayrı yerde yan yana oturdu.

 

chp.JPG

 

İLYAS SALMAN ÇIKIŞI: SAHAYA İNİP TEKMELENMEYİ GÖZE ALMALIYIZ

Kongreye katılan sanatçı İlyas Salman, “Mevcut zemin iktidar için tarihte bu kadar uygun olmamıştı. Parti tarihinin en uygun zeminini yakaladık. Bir tek şey var demokrasi için futbol topu gibi taca çıkmak yerine sahaya inip tekmelenmeyi göze almalıyız. Bütün bunlara rağmen kazanmak bizim tek şansımız, kazanacağımıza da inanıyorum. Her şeyden önce demokrasi kazanacak. Buradan bütün demokrasi aşıklarına aşkı öğretecek değilim. Umudunuz bitmeden ömrünüz bitmesin." açıklamasını yaptı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.