İmam 77 yaşındaki adamı dövdü

İmam 77 yaşındaki adamı dövdü

Yozgat'ta imam, 77 yaşındaki yaşlı adamı cami içerisinde tekme tokat döverek hastanelik etti.

Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Boğazcumafakılı Köyünde M.T. isimli cami imamı hutbede 'Vakit namazlarına zamanında gelmediği için' kendisini şikayet ettiğini iddia ettiği 77 yaşındaki Sabri Yiğit adlı vatandaşı cami içerisinde tekme tokat döverek hastanelik etti.


Olay bugün cuma namazı sırasında Sorgun'a bağlı Boğazcumafakılı Köyü Camisinde meydana geldi. Cuma namazını sırasında hutbeye çıkan Sorgun İlçe Müftülüğü kadrosundaki M.T. isimli cami imamı hutbede; 'Vakit namazlarına zamanında gelmediğim için beni şikayet ediyorlarmış, kimse erkekse ayağa kalksın' diyerek cübbesini çıkarıp cemaat içindeki 77 yaşındaki Sabri Yiğit'i tekme tokat dövmeye başladı. Araya giren cemaat yerde kanlar içinde kalan Sabri Yiğit'i Sorgun Devlet Hastanesine götürdü. Sorgun Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gören Yiğit olayı şöyle anlattı: İmam hutbedeydi. 'Beni şikayet ediyorlarmış' diyerek bana bakarak konuştu. Bende 'Seni ben şikayet etmedim' dedim. Bana 'erkeksen dışarıya çık' dedğinde ben de, kendisine, 'Burası cami, meydan yeri değil' diyerek çıkıştım. Bu sırada üzerindeki cübbeyi çıkartarak hutbeden inen imam beni tekme tokat dövmeye başladı. Görüyorsunuz halimi elim yüzüm kanlar içinde. Dişlerim kırıldı.'

 

 

Yiğit'i hastaneye getiren ve olay anında camide olan Ekrem Kılıç ise, imamın kendisini şikayet ettiğini öne sürdüğü Sabri Yiğit'e Cuma namazı öncesinde saldırarak dövdüğünü ve Yiğit'i hastaneye getirdiklerini anlattı. 77 yaşındaki Sabri Yiğit'in oğlu Osman Yiğit ise, babasını kanlar içinde görünce çok şaşırdığını belirterek; '77 yaşındaki yaşlı bir adamı o şekilde görmek beni şoke etti. Allah'ın evinde böyle bir olayın yaşanması hiç doğru değil' diye konuştu. Hastanede tedavi edilen Yiğit'in 2 dişinin kırıldığı ve dudağının yarıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.