İmam Halil Konakçı: Allah, cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed'i nikahlayacak

İmam Halil Konakçı: Allah, cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed'i nikahlayacak

İmam Halil Konakçı’nın ‘Allah, cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed'i nikahlayacak’ sözlerini içeren vaaz videosuna tepki yağıyor.

Son günlerde verdiği konferans ve vaazlarla sürekli gündem olan ve adeta bir pop ikona dönüşen imam-hatip Halil Konakçı, yeni bir tartışmayla gündemde.

Konakçı’nın "Allah, cennette Hz. Meryem ile Efendimiz Hz. Muhammed'i nikahlayacak" şeklindeki sözlerinin yer aldığı vaaz videosuna tepki yağıyor.

 

 

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İDDİASIYDI

 

'Allah, cennette Hz. Meryem ile Efendimiz Hz. Muhammed'i nikahlayacak' söylemini geçmişte en çok dile getiren isim ise terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen'di.

Gülen’in bu söylemi örgütün ‘Dinlerarası diyalog’ söylemini sözde İslami bir zemine oturtmak için sık sık kullandığı biliniyor.

 

DİYANET SAPKINLIK DEMİŞTİ

 

Nitekim Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 yılında yaptığı bir açıklamada FETÖ’nün sık sık kullandığı bu ifadelerin sapkınlık olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Halil Konakçı’nın Diyanet’in de sapkınlık olarak açıkladığı bu konuyu ve Hz Peygamberin Hz İsa’nın babası olduğunu tekrar gündeme getirmesi tartışmaları alevlendirdi.

Resmi bir din görevlisi olan Konakçı’nın ait olduğu Diyanet kurumunun tam tersine, bilerek ya da bilmeyerek FETÖ söylemiyle birebir örtüşen açıklamalar yapmasına her kesimden tepki yağıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.