İmam Halil Konakçı, okullara imam atanmasına tepki gösterenlere seslendi! 'Bitti o işler bitti'

İmam Halil Konakçı, okullara imam atanmasına tepki gösterenlere seslendi! 'Bitti o işler bitti'

Kadın haklarına, cumhuriyete, müziğe karşı tavır ve sözleri ile bilinen imam Halil Konakçı, bu kez okullara atanan imamlara tepki gösterenleri hedef aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı  ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü proje tartışma yarattı.

Okullarda öğrencilere hem yaz aylarında hem de eğitim yılı boyunca spor, izcilik, matematik gibi derslerle birlikte imam ve vaizler tarafından "değerler eğitimi" de verilecek.

2021 yılında ortaokullarda uygulamaya başlanan ve bu yıl ilkokul ve liseler dahil tüm okulları kapsayan şekilde düzenlenen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı ÇEDES Projesi kapsamında okullarda "manevi danışmanlar" yer alacak.

MEB'in verdiği bu karar bazı STK'lar tarafından tepkiyle karşılandı. Yürüyüş ve basın açıklaması yapan eğitimciler karardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyete, laikliğe, müziğe, kadın haklarına karşıtlığı ile bilinen imam Halil Konakçı bu kez de okullara imam atamasına karşı çıkan laikleri hedef gösterdi.

Konakçı, "Ulan laik eğitim platformu üyeleri, siz çocuklara okullarda eşcinsellik sapıklığı dayattıran konuşmalara, programlara, yazılara neden karşı çıkmıyorsunuz da konu din olunca çıkıyorsunuz. Çünkü hepinizin birinci görevi İslam düşmanlığı. Çocukları eşcinsel olabilir, alkolik olabilir, sapık olabilir, uyuşturucu bağımlısı olabilir ama iyi bir Müslüman olamaz. Bitti o işler bitti" dedi.

 

Siyaseetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.