İmam Hatiplilerden Ali Erbaş'a flaş tepki!

İmam Hatiplilerden Ali Erbaş'a flaş tepki!

Resmi kıyafetiyle Ak Parti muhaliflerini isyana çağırırcasına 10 Kasım'da Atatürk aleyhtarlığı ile bilinen Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyarete giden Ali Erbaş'a tepkiler dinmek bilmiyor.

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na ziyareti hakkında yazılı açıklama yaptı.

Akkaya, "İslam dinini temsil eden birisi, hoşgörülü olmalı ve bulunduğu toplumun değerlerine saygı duymalı, saygı duyan insanlarla bir olmalı" dedi.

Diyanet'in ve din görevlilerin siyasetin üstünde olduklarına inandıklarını söyleyen Akkaya, İslam dininin hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliği emrettiğini belirtti. Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumun kin ve nefretini kazanacak işlerden uzak durmayı, kendisini de uzak tutmayı vazife bilir. İslam dinini temsil eden birisi, hoşgörülü olmalı ve bulunduğu toplumun değerlerine saygı duymalı, saygı duyan insanlarla bir olmalı ve her zaman da saygı duymayı tavsiye etmeli. İslamı temsil eden birisi toplumumuzu birleştirmeli, ayrıştırmamalı ve insanların nefretini kazanacak işlerden uzak durmalı. Biz bir çocuğun kuşu öldü diye o çocuğa taziyeye giden bir peygamberin ümmetiyken, bizim hoşgörü kazandıracak iş ve işlemlerde bulunmaktan başka bir işimiz olmamalı."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı" diyen Kadir Mısıroğlu'na Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunmuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.