İmam sahte senet düzenleyerek cemaatini dolandırdı!

İmam sahte senet düzenleyerek cemaatini dolandırdı!

Eyüp müftülüğünde görevli imam Davut B.’nin, emekli olduktan sonra başkanlığını yaptığı ve cemaatinin mensubu olan üyelerini sahte senet düzenleyerek dolandırdığı ve hakkında dava açıldığı anlaşıldı.

Eyüp müftülüğünde görevli imam Davut B ve eşi hakkında sahte senet ile dolandırıcılık yapmaktan dava açıldı.

Davut B. 2012 yılında imza sirküleri adı altında alınan belgeyi tahrif ederek alacak senedi haline dönüştürdü.

 

imam-ic-min.jpg

imam-ic-2-min.jpg

imam-ic-3-min.jpg

 

2016 yılında bilgisayarda evrakı alacak senedi haline getiren emekli imam Davut B. hakkında “evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan” dava açıldı.

Dini haber.com’um Eyüp Müftülüğü çalışanı bir şahsın bilgisine dayanarak verdiği habere göre; Davut B. adındaki imam, 2016'da emekliye ayrılması sonrasında başkanlığını yaptığı kooperatif üyesi olan cemaatine 75 bin ile 95 bin lira arasında sahte senet düzenledi.

 

imam.JPG

 

Kooperatif adı altında üyelerden topladığı imza sirkülerini başkanlıktan azledilmesiyle birlikte 75 bin ile 95 bin liralık borç alacaklarına çeviren Davut B. isimli emekli imam farklı farklı sahte senet oluşturarak 35 kişiyi icraya verdi.

İddiaya göre Davut B. ev vaadiyle topladığı paralarla kurduğu kooperatifi amacı dışında kullanıp Romanya uyruklu Genica adında bir kadınla GENDAV isimli şirketi kurdu. Şirketi harekete geçirmek için üyelere sahte senet hazırlayan Davut B. şikayet üzerine yargılanmaya başladı.

 

Eski İmam köpeğe tecavüz ederken yakalandı

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.