İmamın seçim afişi ortalığı karıştırdı

İmamın seçim afişi ortalığı karıştırdı

Bu afiş, partililer ve çevresindekilerin tepkisine neden oldu

MUĞLA'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'den AK Parti Belediye Meclis üyeliği için bastırdığı seçim afişinde, biri cüppeli ve elinde Kuran-ı Kerim ile diğeri takım elbiseli saz çalarken çekilen iki ayrı fotoğrafına yer veren emekli, imam 52 yaşındaki Selim Yıldız, partililer ve çevresindekilerin tepkisine neden oldu.

 

Yıldız, kendisini eleştirenlerine cüppesini giyip, saz çalıp, 'Yörük Kızı' ile 'Ormancı' türkülerini söylerek karşılık verdi.

 

Muğla İl Müftülüğü'nden 2009 yılında emekli olduktan sonra AK Parti'den siyasete atılan evli ve 3 çocuk babası cami imamı Selim Yıldız, partisinin Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman'ın Meclis üyeliği listesinde 25'inci sırasında yer aldı. Seçim çalışmalarına başlayan Yıldız, stüdyoda biri cüppeli, elinde Kuran-ı Kerim ile diğeri ise takım elbiseyle saz çalarken iki fotoğraf çektirip, partisinin Menteşe Belediye Başkan Adayı Yayman'ın fotoğrafının da yer aldığı 1000 afiş batırdı. Yıldız, üzerinde, Selim Hoca (Yıldız) Muğlalı imam sanatçı, AK Parti Menteşe Belediye Meclis Üyesi Adayı' ile 'Ayağa kalk Muğla. 30 Mart'ta sessiz devrimle tüm Muğla Menteşe'yi Değiştir OY'unla' sloganı ve iki dörtlüğün yer aldığı 1000 afiş bastırdı. Afişlerini pazaryeri, kahve, cadde ve sokaklarda elektrik direklerine astıran Yıldız tepki ile karşılaştı.

 

Kendisini gece-gündüz arayan partililer ile çevresindekilerin, "Hocam bir imama saz çalıp türkü söylemek yakışmıyor", "Derhal partiden istifa et", "Senin yaptığını düşman yapmaz" tepki ve eleştirileri ile karşılaştı. Kentin tanınan ve sevilen kişilerinden birisi olan Yıldız, cüppesi giyip eline sazını alarak 'Yörük Kızı' ve 'Ormancı' türkülerini söyledi.

 

Siyaset yapmasının birilerini rahatsız ettiğini ileri süren Selim Yıldız, şöyle dedi:

 

"Bastırdığım afiş nedeniyle sürekli rahatsız ediliyorum. Hırsızlık ya da yolsuzluk yapmadım. Bu durum nedeniyle sıkıntılar yaşıyorum. Müzisyen bir imamım. Bir imam saz da çalar, türkü de söyler. Buna kimse karışamaz. Herkesin neden rahatsız olduğunu anlamış değilim. Birileri bizim partiye gelirsen 'Bağlamanı bir tarafa bırak', 'Din adamı kostümünü çıkar da gel', sözlerinde bulundu. 'Yanlış bir partide mi siyaset yapıyorum?' diyerek kendimi sorguladım. En rahat siyaset yapacağım yer olarak AK Parti'yi görmüştüm. Burada siyaset yapmam birilerini rahatsız ediyor. Bu şikayetlerimden dolayı başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iki kez mektup yazdım. Ancak, cevabını alamadım. Beni bir yere yakıştıramayanları kınıyorum."

 

Yıldız, amcası Sabahattin Yıldız'ın meyhanesinde küçük yaşlarda çalışırken bağlama çalmayı öğrendikten sonra türküler söylemeye başladığını da anlattı.



Cavit AKGÜN / MUĞLA (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.