İmamlara siyaset yasağı kalkıyor

İmamlara siyaset yasağı kalkıyor

Diyanet görevlilerine siyaset yasağı kalkıyor mu? Anayasa Mahkemesi’nin Diyanet İşleri personeli için siyasetle ilgilenme yasağı düzenlemesinin iptal edileceği iddia edildi. İşte haberin ayrıntıları;

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) teşkilat yasasının tüm diyanet personeli için getirilen yasağın düzenlenmesinin iptali için yapılan başvurunun bugün genel kurul gündemine geleceği  ileri sürüldü.

Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istenen düzenleme, imamların siyasi partilerin herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övmesi ve yermesini yasaklıyor. Bu davranışı gösterenler ihraç ediliyor. Yüksek mahkemenin düzenlemeyi iptal etmesi durumunda ise imamlar siyasetle ilgilenebilecek.

Yerel mahkemenin iptalini istediği düzenleme, 1965 tarihli yasanın içinde yer alıyor. Pek çok maddesi değiştirilen, anayasaya aykırılığı gerekçesiyle iptal edilen yasanın bu düzenlemesi ilk gününden bu yana içeriğini koruyor.

Düzenleme, “Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun, her derecesinde görev alan personel, Memur Kanunu’nun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne surette olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışlarını övemez ve yeremez” ifadelerini içeriyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.