İmamlardan flaş 8 Mart açıklaması

İmamlardan flaş 8 Mart açıklaması

Türk Diyanet Vakıf –Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, flaş bir açıklamada bulundu.


Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin bir mesaj yayımladı. 

YAŞANAN OLAY ÇOK VAHİMDİR!

 

Yayımlanan mesajda imamların 8 Mart'ı kutlamayacağını belirtilirken, dün Samsun'da çocuğunun yanında erkek şiddetine maruz kalan kadın hakkında “Son örneği 8 Mart’a 1 gün kala  yaşanan olay çok vahimdir. Cumartesi günü bir anne evladının gözü önünde şiddete maruz kalıyor. Bu vahşetin cezasız kalmaması en önemli temennimizdir. 

'KUTLAMAMA KARARI ALDIK'

Biz de kadına gösterilen şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına bu günü kutlamama kararı aldık. Yalnızca kadın üyelerimizden talep ettiğimiz ve bizlere ulaşan mesajları yayınlayarak bu değerli günü anmış olacağız” ifadelerini kullandı. 

''Kadın hakları konusunda eksiklikler var''

 

“Cahiliye döneminde kadının insan dışı bir varlık olarak görülmesi, eğitimsiz bırakılması, kız evlatların, evlat olarak görülmemesinden tutun da kadını dünyaya sığdırmayan zihniyet, Dinimiz İslam ile tanıştıktan sonra kadınlar için huzuru ve adaleti tesis etmiştir'' diyen Ünal, ''Günümüzde insan haklarının savunulması için oluşturulan birçok bildiride, hazırlanan yasalarda ise maalesef kadın hakları konusunda çeşitli eksiklikler görülmektedir. Hak ihlallerinin yaşanması, din, dil, ırk, coğrafya gözetmeksizin tüm insanlığı tehdit edecek bir boyuta ulaşan şiddet, en çok kadınlarımızı yaralamaktadır'' ifadelerini kullandı. 

''Kadına karşı şiddet hepimizi üzmektedir''

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığını söyleyen Ünal, “Ülkemizde her geçen gün artarak süre gelen kadına karşı uygulanan şiddet hepimizi derinden üzmektedir. Üstelik bunların büyük bir çoğunluğuna Yüce Dinimizin karıştırılması din görevlileri olarak bizleri olumsuz manada etkilemektedir. Halbuki İslam hoşgörü dinidir, kadın ve erkeği insanlığın temel varlıkları olarak tanımlar. Diyanet çalışanları kadın hak ve hürriyetine sahip çıkan ve kadına hayatın her alanında saygı gösteren bir kesimdir. Toplumsal farkındalık için hutbelerde, vaazlarda bunu her daim anlatıyoruz'' diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.