İmamoğlu, 2023 seçimlerinde aday gösterilmezse bağımsız aday olacak mı?

İmamoğlu, 2023 seçimlerinde aday gösterilmezse bağımsız aday olacak mı?

Ekrem İmamoğlu 2023 seçimlerinde aday gösterilmemesi halinde bağımsız adaylığının söz konusu olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

2023 Cumhurbaşkanı Seçimleri'nde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı aday merakla beklenirken kamuoyunda Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimleri ön plana çıkıyor.

Son olarak Kılıçdaroğlu, iki belediye başkanının adaylığıyla ilgili "Görevlerine devam edecekler" açıklamalarını yapmıştı.

 

ADAY GÖSTERİLMEZSE BAĞIMSIZ ADAY OLUR MU?

 

Resmi YouTube kanalındaki "Zor Sor" isimli programda gençlerin sorularını yanıtlayan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na aday gösterilmemesi halinde bağımsız adaylığının söz konusu olup olmadığı soruldu.

İmamoğlu ise "Zor soru bak. Bunu hiçbir gazeteci bana sormaya cesaret edememişti" diyerek başladığı açıklamasında yaşanan sürecin hata kabul etmeyeceğini belirtti.

Sözlerinin devamında İmamoğlu, "Değişik bir dönemdeyiz. Çok siyasi bileşenler olan çok sayıda aktörün bir araya gelip bugünkü sürece karşı iş birliği arzusu duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bireysel ihtiras ve hedefler geliştirmenin bu döneme çok büyük bir zarar vereceğini hatta ihanet olacağını biliyorum. Doğru kararın günü geldiğinde verilmesinden yanayım." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.