'İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul'un imkanlarını yabancılara peşkeş mi çekiyor?'

'İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul'un imkanlarını yabancılara peşkeş mi çekiyor?'

Abdulkadir Selvi, 'Büyükelçilerle görüşmeye Dışişleri izni zorunluluğu' genelgesine tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Abdulkadir Selvi Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 'Büyükelçilerle görüşmeye Dışişleri izni zorunluluğu' genelgesini değerlendirdi.

Genelgeye tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Selvi, "Büyükelçilerle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermiş değil. Tutanak da tutturmuyor. İmamoğlu neyi saklıyor acaba? Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul’un imkânlarını yabancılara peşkeş mi çekiyor?" diye sordu.

 

İşte Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısından ilgili bölüm:

 

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belirttiği gibi bu ülke bir çadır devleti değil. Bin yıllık devlet geleneği var. Meclis Başkanı ve bakanlar, yabancı ülke büyükelçileri randevu talep ettiğinde Dışişleri Bakanlığı’na bildiriyor. Dışişleri’nin uyarılarını dikkate alıp görüşmeye ilişkin tutanakları tutuyorlar. Ekrem İmamoğlu bunu yapmaktan niye çekiniyor? O, bu ülkenin bir belediye başkanı değil mi?

 

İMAMOĞLU’NUN TEPKİSİ


Ama Ekrem İmamoğlu, dünyanın kendi etrafında döndüğüne inandığı için genelgeye, “Bu hamlelerin, sadece merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur” diye tepki gösterdi.

İstanbul kara teslim olduğunda İngiliz Büyükelçisi’yle balık keyfi yapan Ekrem İmamoğlu, ABD ve İngiltere Büyükelçisi ile yaptığı görüşmeler başta olmak üzere yabancı büyükelçilerle yaptığı görüşmeler hakkında Dışişleri Bakanlığı’na şu ana kadar bilgi vermiş değil. Ayrıca tutanak da tutturmuyor.

İmamoğlu neyi saklıyor acaba?

Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul’un imkânlarını yabancılara peşkeş mi çekiyor?"


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.