İmamoğlu devletle restleşmeye devam ediyor! 'Meydan boş değil'

İmamoğlu devletle restleşmeye devam ediyor! 'Meydan boş değil'

Koronavirüs salgını döneminde başlattığı yardım kampanyası ile eleştirilen ve hakkında soruşturma açılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletle restleşmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgını döneminde başlattığı yardım kampanyası ile eleştirilen ve hakkında soruşturma açılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletle restleşmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin salgın sürecinde yaptığı yardımlarla ilgili açıklamalarına yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Dünyanın hiçbir ülkesinde, millete ekmek dağıtan, gıda kolisi götüren kısacası, Anayasal görevi gereği hizmet eden belediyelere, ‘terör örgütü’, başkanlarına da doğal olarak ‘terör örgütü lideri’ muamelesi yapılmaz” dedi. 

Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen salgının neden olduğu zorluklara dikkat çeken İmamoğlu “Başta ekonomik zorluklar ve tüm bu zorluklar ortadayken, bir belediye başkanı hiçbir şey yapmayacak. Bir belediye başkanı hiçbir işe karıştırılmayacak. İstenen bu. Bu mümkün mü Allah aşkına? Bu makamlara oturmaya mı geldik, hizmet etmeye mi?” diye sordu.

 

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

'Millet bizleri ihtiyacı varken yanında görmeyecek de ne zaman görecek? ‘Devlet yapıyor' diyorlar; belediye de bir devlet kurumu değil mi?

Biz her gün, devletimizi idare edenlere beraber çalışalım, diye dil döküyoruz. Bizi itseler de toplumun faydası adına yaklaşmaya devam ediyoruz.

Ama karşımıza çıkarılan yanıt şu oluyor: ‘Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ-PKK gibi terör örgütleri tarafından denenmiştir.'

Dünyanın hiçbir ülkesinde, millete ekmek dağıtan, gıda kolisi götüren kısacası, Anayasal görevi gereği hizmet eden belediyelere, ‘terör örgütü', başkanlarına da doğal olarak ‘terör örgütü lideri' muamelesi yapılmaz.

Dünyanın hiçbir yerinde, terör örgütlerini sempatik gösterme riski olan, böyle tehlikeli cümleler de kurulmaz' 

 

'MEYDAN BOŞ DEĞİL'
 

İmamoğlu “Tarafımıza yöneltilen bu ağır sözlere anlık yanıt vermeme sebebimiz, milletimiz zorluk içindeyken ağız dalaşına girmenin, milletin ihtiyacına hiçbir fayda getirmeyeceğini bildiğimizdendir. Yoksa meydan boş değil” çıkışı yaptı.

 

İmamoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

 

"Ama şimdi ne vakti ne sırası. Bu hakkımı şahsen saklı tutuyorum. Liyakata, adalete, merhamete, koordinasyona dayalı bir çalışma yapıyoruz.

Şimdilik arkamızdan gelen çok ağır ithamlara, kafamızı geri çevirip bakıyor, duyuyoruz. Ama ses etmeden yola devam ediyoruz.

Arkamızdan bağıran kimselerle kaybedecek vaktimiz yok, biz millet için önde koşmaya devam ediyoruz. Ama susuyoruz…Aziz milletimizin hem hatrı hem hayrı için."

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.