İmamoğlu görevden alınırsa yerine gelecek kişi belli oldu!

İmamoğlu görevden alınırsa yerine gelecek kişi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi. Karar kesinleşirse İmamoğlu 'siyasi yasak'lı olacak, belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

T24 yazarı Tolga Şardan, İmamoğlu'nun ceza alması sonrası hararetlenen belediye başkanlığının düşülmesi ihtimaline ilişkin önemli bir kulis bilgisini açıkladı.

Şardan, İmamoğlu'nun görevden alınması durumunda AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın İBB'nin başına getireceğini iddia etti.

 

'BAKANLIK GÖREVDEN ALABİLİR…'

 

Tolga Şardan, şu ifadeleri kullandı:

 

'Eğer Ekrem İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın geçeceği şeklinde bir bilgi var. Her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyor olsa da İçişleri Bakanlığı İmamoğlu'nu görevden alabilir. Yerine bir atama da yapabilir. Daha önce Tevfik Göksu'nun bu konuda ismi geçiyordu. Fakat son kulis bilgilerine göre burada İsmet Yıldırım'ın Ekrem İmamoğlu'nun yerine AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği şeklinde bir bilgi var.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.