İmamoğlu ile görüşmüştü! ABD Büyükelçisi'nden tepki çeken bir ziyaret daha! Bakın hangi CHP'li Başkan ile görüştü?

İmamoğlu ile görüşmüştü! ABD Büyükelçisi'nden tepki çeken bir ziyaret daha! Bakın hangi CHP'li Başkan ile görüştü?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptığı ziyaret ile son günlerde konuşulmaya başlanan ABD'nin atanmış Ankara Büyükelçisi Jeff Flake yaptığı bir başka ziyaretle tepki çekti.

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

Türkiye karşıtlığıyla öne çıkan büyükelçi kentle ilgili bilgi aldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar büyükelçi ve eşine Adana kebabı ikram etti. Ziyaret Seyhan Baraj Gölü manzarasında çekilen fotoğrafla son buldu.

 

asasasa-007.jpg

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

 

ABD Büyükelçisinin peş peşe CHP'li belediye başkanlarına yaptığı ziyaretlere çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Flake İstanbul'da da dikkat çeken temaslarda bulunmuştu. Büyükelçinin göreve başladıktan sonra ilk ziyaret noktası Fener Rum Kilisesi oldu. Fener Rum Kilisesi'ni ziyaret eden Flake, papaz Bartholomeos için "Ekümenik Patrik" ifadesi kullandı.

Flake'in sözde Dünya Uygur Kurultayı Başmüfettişi Abdülhakim İdris ve sözde Uygur Hareketi Genel Direktörü Rushan Abbas ile görüşmesi de basına sızdı. Görüşmeyi Rushan Abbas sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu iki durağın ardından ABD'nin yeni büyükleçisi Jeff Flake teammüllere aykırı bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Yapılan görüşmede ilişkilerin daha iyi yerlere gelmesi temenni edildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.