İmamoğlu imamlığa mı soyundu? Fitre ve zekat istedi

İmamoğlu imamlığa mı soyundu? Fitre ve zekat istedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşan Ramazan ayı için fitre ve zekatları bize verin çağrısında bulundu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan yardım kampanyasında yaşanan 'yardım kolisi' tartışmalarına, bir yenisi daha eklendi.

Ekrem İmamoğlu, bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için fitre ve zekat çağrısında bulundu.

İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı çağrıda, 'Fetvaya gerek yok' demesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

 

"FİTRE VE ZEKATINIZI BİZE VEREBİLİRSİNİZ"
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Yardımlarınızı ulaştırmada en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerinize, bize inanın, zekatınıza da fitrenizi de gerektiği noktada bize verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkar edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!” dedi.

 

GÖKÇEK'DEN CEVAP GECİKMEDİ: SANA KİM GÜVENSİN

İbrahim Melih Gökçek, sosyal medya hesabından buna karşı çıktı. Gökçek, 28,5 yıldır belediye başkanlığı yaptığı dönem boyunca zekat ve fitrenin belediyeye verilebileceğine dair tek bir kanun maddesi bilmediğini söyledi. Resmi Twitter hesabından Gökçek, "Ekremcim şu kanunun adını ve maddesini söylesene. Maddeyi söyle ben siyaseti bırakayım. Söyleyemezsen sen başkanlığı bırak. Var mısın iddiaya?" dedi.

 

 

melih-003.jpg

 

ZEKÂT PARASINI KİME VERECEKSİN?

Ekrem İmamoğlu'nun zekât ve fitrenin belediyelere verilebileceğine dair kanun olduğuna dair sözleri için Gökçek ayrıca şunları kaydetti: "Kanunda zekat ve fitrenin belediyeye verileceğine dair herhangi bir madde yok da, bir an için böyle bir imkan olsa dahi kimse sana güvenemez. Parayı şarkıcıya Türkücüye mi verirsin, içkili kokteyl mi yaparsın, sözcü alır vatandaşa mı dağıtırsın? Vatandaş sana nasıl güvenecek ki?"

ÖNCE YARDIM KOLİLERİNİ BİR ANLAT!

Gökçek, Ekrem İmamoğlu'na hitaben, 80 liralık gıda yardımını 150 liraya İstanbul'a kakalamaya kalkan adamsın, bu millet sana güvenir mi? Senin adamlar zekâtı ve fitreyi toplayıp şarkıcıya verirse ne olacak? Hala gıdayı 150 liraya verirken, 70 lirayı nereye gidecek anlatamadın" dedi.

 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum