İmamoğlu mu, İnce mi? CHP’yi ikiye bölecek adaylık seçimi!

İmamoğlu mu, İnce mi? CHP’yi ikiye bölecek adaylık seçimi!

CHP ‘de Başkan Adaylığı şimdiden tartışmalara yol açmaya başladı. 2023 yılında yapılacak olan Başkanlık seçimi için CHP’nin aday belirlemede yaşayacağı gerilimin ayak sesleri gelmeye başladı.

2023 yılında yapılacak olan Başkanlık seçiminin aday belirleme sürecinde CHP’yi sancılı bir süreç bekliyor.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimine (2014 ) ittifakla ve Başkanlık seçimine de (2018) Muharrem İnce ile giren CHP 2023 için (şimdilik) 2 aday arasında tercih yapmakta zorlanacak.

Ekrem İmamoğlu 2023’e hazırlanıyor.

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu her ne kadar 5+5 iki dönem başkanlık yapmak istiyorum dese de bu tamamen siyasi bir söylemdir. Seçildiğinin ertesi günü” ben adayı olacağım” demesini elbette kimse beklemiyor. Kaldı ki İstanbul için yapacağım hizmetler var diyerek geldiği başkanlığın bir atlama tahtası olduğunu söyleyecek kadar saf bir siyasetçi de değil.

İmamoğlu İstanbul’un meselelerinden çok Türkiye ve Dünya politikaları ile ilgili mesajları özellikle veriyor. Dış politika, S-400’ler vb gibi konularda özellikle basının dikkatini çekecek demeçler vermesi bir hazırlığın göstergesi.

Bir yandan da iş dünyası ile ilişkilerini geliştirmeye çaba sarf ediyor. Halkçı CHP’nin İBB Başkanı Kapitalistlerle sıkı fıkı olmaktan hiç çekinmiyor.

En son Milletin a… koyacağız diyen ve AK Parti’ye yakınlığı ile tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in ayağına kadar giderek ziyaret etmesi de tesadüf değil.

Daha İBB adayı iken sosyal medya da ve CHP gruplarında “Geleceğin Başkanı İmamoğlu” görselleri ve formlardaki yazılar ile başkan adayı olarak tanıtılmaya başlandı.

 

İmamoğlu Erdoğan’ın yolunu izliyor.

Ekrem İmamoğlu Ankara’ya giden yolun İstanbul’dan geçeceğine inanmış. Bir defa oldu diye hep böyle olacak sanıyor. Onun için siyasi ve ekonomik ilişkilerini İstanbul’da pekiştirmeye çalışıyor.

Dün gece Muharrem İnce’nin bir canlı yayında açıkladığı “2023’de aday olacağım” sözleri İmamoğlu cephesinde deprem yarattı.

Daha İnce’nin son cümleleri bitmeden İmamoğlu’nun siyasi danışmanı bombayı patlattı;

Necati Özkan attığı "Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var." Tweet ile İnce’ye mesajı gönderdi.

Tabi bu mesaj sadece İnce’ye değildi. Hem CHP tabanına hem de kendisine büyük destek veren ve Başkan olmasını isteyen kapitalistlere de “Ben buradayım” diyordu.

İmamoğlu’nun bu mesajı sosyal medyada da karşılık buldu. CHP tabanı “ İnce’yi severiz ama adayımız İmamoğlu’dur” demeye başladı.

İnce taraftarları ise, İnce’nin ilk defa bu kadar oy alan bir CHP adayı olduğunu, başkanlığı kıl payı kaçırdığını ve 2023 kesin kazanacağını ifade ediyorlar.

Yani kavga şimdiden başladı.

İmamoğlu bu kadar hazırlıktan sonra adaylığı İnce’ye kaptırır mı belli olmaz. Ama çok çekişmeli bir süreç yaşanacağı şimdiden belli oluyor.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.