İmamoğlu net bir şekilde açıkladı HDP’yi dışlamıyorum biz dostuz

İmamoğlu net bir şekilde açıkladı HDP’yi dışlamıyorum biz dostuz

HDP’li olduğunu söyleyen bir kadın, “Oyum size ama HDP’yi dışlamayın” sözüne CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Gel sarılalım. Ne dışlaması. Dostuz” diye cevap verdi.

HDP’li olduğunu söyleyen bir kadın, “Oyum size ama HDP’yi dışlamayın” sözüne CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Gel sarılalım. Ne dışlaması. Dostuz” diye cevap verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Beykoz ve Şile’de bir dizin ziyaretlerde bulundu.

HEPSİ PARA TUZAĞI

İstanbul Beykoz ilçesi Yenimahalle’de vatandaşları ziyaret eden Ekrem İmamoğlu’na, çocuğu engelli olan Nükhet Uluırmak isimli bir kadın “21 yaşında down sendromlu bir oğlum var. Bu yaşına kadar bir meslek edindiremedik. Yolladığımız okullar işe yaramadı. Hepsi para tuzağı” diye dert yandı.

Cumhuriyet gazetesi’nin haberine göre, İmamoğlu da bunun üzerine “İşini iyi yapanları tenzih ederim ama genel olarak böyle bir sorun var. Biz, Beylikdüzü’nde engellilere ve ailelerine yönelik gündüz bakımevleri açtık. Bunu, tüm kente yayacağız” diye cevap verdi.  

HDP’Yİ DIŞLAMIYORUM BİZ DOSTUZ

İmamoğlu’nun gezisinde CHP-İYİ Parti ve HDP’nin birlikte hareket etmelerinden dolayı ‘Zillet ittifakı’ tanımına dair bir olay gerçekleşti.

Bir vatandaş İmamoğlu’na ‘HDP’yi dışlamayan’ isteğine karşı İmamoğlu da “Ne dışlaması. Hemşeriyiz, dostuz” diye cevap verdi.

İmamoğlu Beykoz ilçesinde yaptığı vatandaş gezisinde HDP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Oyum size ama HDP’yi dışlamayın” siteminde bulundu. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, “Gel sarılalım. Ne dışlaması. Hemşeriyiz, dostuz, komşuyuz” diye karşılık verdi. 

HDP’Lİ DESTEĞİ GÖRÜYORUM

Ekrem İmamoğlu, Artı TV’de katıldığı programda ise, “HDP'li desteği görüyorum. Biz HDP'li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu bana.” dedi.

İmamoğlu, "12 yıllık seçim tecrübem var. Hiç bu kadar derin, samimi, sahiplenme mesajı almadım. İnanılmaz kabul görüyorum. Yaptığımız araştırmalarda konsolidasyon görüyorum. Buna uygun olarak bir HDP'li desteği görüyorum. Çok yüksek bir oy alacağımı görüyorum. Anketlerle ile ilgili sonuç vermek istemiyorum. Ama hayatım boyunca anketlere hiç bu kadar inanasım gelmemişti." dedi.

“HDP’Lİ SEÇMENLE ORTAK BİR DİL YAKLAŞMIŞSAK NE MUTLU BANA”

HDP ile resmi bir ittifak yapılmasa bile örtülü bir işbirliği olup olamadığı ya da sandıkta bir işbirliği yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine İmamoğlu, "Bizim HDP ile bir işbirliğimiz yok. Ama biz HDP'li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu bana. (HDP'nin aday çıkarmaması) Bu bizim işbirliğimiz değil HDP'nin kurumsal bir refleksi" diye konuştu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.