İmamoğlu özür dilemek yerine rahmetli Kadir Topbaş'ı hedef aldı

İmamoğlu özür dilemek yerine rahmetli Kadir Topbaş'ı hedef aldı

İstanbul’da yoğun kar yağışının meydana geldiği saatlerde İngiliz büyükelçi ile yemek yiyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendini savundu. İmamoğlu açıklamasında İBB’nin eski Başkanı rahmetli Kadir Topbaş’ı hedef alan sözler söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul büyük bir kar felaketiyle karşı karşıya kaldığı anlarda İngiliz Büyükelçi ile balık restoranında görüntülendi. Tepkiler çığ gibi büyüdü.

Vatandaşların kar küreme aracı beklediği anlarda, kar küreme aracının eskortluğunda balık restoranına giden İmamoğlu eleştiri oklarının hedefi oldu. Olayın yankıları sürerken, İmamoğlu yetersizliğini kabul edip özür dilemek yerine kendisini savunmaya devam ediyor.

 

"TEM'DEKİ SIKIŞMAYI AÇTIK"


FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Çalar Saat" adlı programa konuğu olan İmamoğlu vatandaşların geçmiş yıllardaki kadar mağduriyet yaşamadığını söyleyerek, "Ben liderlik yapıyorum ama belediyeyi 650 yönetici ile yönetiyoruz. İstanbul son 20 yılda 8 saatte bu kadar yoğun bir kar görmedi. D100 karayolu bizim sorumluluğumuzda. Akşam 8'de başlayan sıkışmayı gece 3'te açtık. Ancak Basın Ekspres ve TEM Otoyolu tıkandı, ertesi gün ancak açıldı. Karayolları ve özel yolun işletmecisi yetersiz kaldı. İki bakan İstanbul'a neden geldi? İstanbul'da karla mücadeleyi en büyük şekilde biz veriyorduk." ifadelerini kullandı.

 

KADİR TOPBAŞ'I HEDEF ALDI


Eski İBB başkanı rahmetli Kadir Topbaş'ı da hedef alan İmamoğlu şunları söyledi:

"Ben Beylikdüzü belediye başkanıyken, Kadir Topbaş devrinde iki dönem bize tuz bile verilmedi."

 

YEMEK TARTIŞMALARI


İBB Başkanı olmanın dünyanın ilgisini çektiğini dile getiren imamoğlu, balıkçıdaki yemekle ilgili de, "2,5 yılda 70'e yakın konsolos, 50 civarında büyükelçi ile görüştük. Böyle bir ortamda İngiliz büyükelçisi Aralık başında bizi ziyarete geldi. Görüşmeyi de o gün yapalım diye kararlaştırdık. Hatta balıkçıyı da Aralık'ta belirledik. Rezervasyon da görüşmeden 25 gün öncesinden yapıldı. O kar yağışına rağmen sayın büyükelçi ve eşi İstanbul'a gelmişti. Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Ben AKOM'dan ayrılıp geçtim yemeğe. Saat 8 gibi restorandan ayrıldım. Yemekten çıkıp AKOM'a geçerken karın yoğunlaştığının haberini aldık" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.