İmamoğlu seçimden sonra ilk kez konuştu! 'Gerekiyorsa genel başkan da değişmeli'

İmamoğlu seçimden sonra ilk kez konuştu! 'Gerekiyorsa genel başkan da değişmeli'

Seçimlerin ardından CHP'de 'değişim' tartışmalarına dair konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de yaşanacak değişime gerekiyorsa CHP Genel Başkanı'nın da dahil olması gerektiğini söyledi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden yenilgiyle ayrılmasının ardından CHP'deki değişim tartışmaları sürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin seçimlerin ardından ilk kez Fatih Altaylı'ya konuştu.

 

İmamoğlu, değişimden kastınız nedir sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Ne gerekiyorsa o. Bugüne kadar denediğimiz yöntemlerle, başarı elde edemediysek eğer, yöntemleri değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da partinin ortak aklı ile tespit etmemiz gerekiyor. Ama bunu yapmak için önce durumu anlamamız, kabul etmemiz gerek. Seçimi kaybettik. Yüzde 48 elbette kötü bir oran değil ama kazanmaya yetmeyen bir oran ve biz seçimi kaybettikten sonra, üstelik de seçim kampanyası süresince bu seçimi kazanmanın Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra seçimi kaybetmemize rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranamayız."

"CHP hiçbir şey olmamış gibi mi davranıyor!” sorusuna ise İmamoğlu, "Öyle davranmak isteyenler var. Seçmenin moralinin ne kadar bozuk ne kadar üzgün ve en önemlisi ne kadar umutsuz olduğunu görmek lazım. Bu hayal kırıklığını tamir etmek bizim görevimiz." diye yanıt verdi.

Fatih Altaylı: “Peki bunun yolu lideri değiştirmek mi?”

İmamoğlu: “Benim ağzımdan böyle bir çıkmadı. Ben sadece diyorum ki, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs’taymışız gibi yola devam edemeyiz. Öncelikle oturup konuşmamız, ne yapmamız gerektiğini tespit etmemiz lazım. İl yönetimleri, belediye başkanları, kazanan ve kaybeden vekillerimiz bir araya gelmeli ve bir durum tespiti yapmalıyız. Değişimi burada konuşmalıyız.”

Fatih Altaylı: “Genel başkan ile görüştünüz. Bunları ona da anlattınız mı?”

İmamoğlu: “Elbette anlattım. Fazlasını anlattım. Sahada gördüklerimi anlattım. Bunu yapmazsak yerel seçimlerin de riske gireceğini söyledim.”

Fatih Altaylı: “Ne dedi?

İmamoğlu: Söylediğim hiçbir şeye hayır demedi. Olmaz demedi. Haksızsın demedi. Hep onayladı.”

Fatih Altaylı: “Peki, bu değişim neyi kapsamalı sizce?”

İmamoğlu: “Neyi gerektiriyorsa onu, ne gerekiyorsa onu.”

Fatih Altaylı: “Genel Başkan değişimi de dahil mi buna?”

İmamoğlu: “Gerekiyorsa o da dahil…”

Fatih Altaylı: “Yerel seçimler öncesi partiyi parti içi mücadeleye sokmak iyi olmaz diyenler var.”

İmamoğlu: “Değişimin yarın bitmesi gerekmiyor ama bir an önce başlaması gerekiyor. Bu süreç içinde bir takvim belirlenir ve bu takvime göre her şey CHP’ye yakışır şekilde ilerler. Genel Başkan da onurlu bir şekilde süreci o yönetir. Ve sonunda birine el verir.”

Fatih Altaylı: “O biri siz misiniz? Genel Başkan’a böyle bir şey söylediğiniz yazıldı, söylendi.”

İmamoğlu: “Böyle bir şey ne dedim ne de derim. Ben ‘hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Oturup konuşmalı, değişimi başlatmalıyız, bunu başlatan da genel başkan olmalı’ diyorum.”

Fatih Altaylı: “Partililerle, parti yöneticileri, diğer milletvekilleri ile konuşuyor musunuz bunları?”

İmamoğlu: “Emin olun, ben kimseyi aramıyorum. Ama beni arayanlarla elbette konuşuyorum. Ama kimseyi aramıyorum.”

Fatih Altaylı: “Ama bir belediye başkanı, biraz da sert bir üslupla genel başkana bayrak açtı ve hep sizi öne çıkarıyor.”

İmamoğlu: “Bu durumdan memnun olduğumu da söyleyemeyeceğim.”

Fatih Altaylı: “Değişimden umutlu musunuz? Kemal Bey parti yönetimini değiştirdi, danışmanlarını yolladı.”

İmamoğlu: “Söylediğim gibi Sayın Genel Başkan ile yaptığım son görüşme çok olumlu geçti. Bir değişimin önünü açacağını zannediyorum. Bu mesele İmamoğlu’nun ya da başka birinin şahsi meselesi değil. Bu bir toplumsal mesele. Biz gidişattan memnun olmayan geniş bir halk kitlesine yeniden umut vermek zorundayız. Bu hayal kırıklığını yerel seçimlere kadar tamir etmemiz şart.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.