İmamoğlu Suriyelilere sahip çıktı: Onları suçlamak doğru olmaz

İmamoğlu Suriyelilere sahip çıktı: Onları suçlamak doğru olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türkiye’de yaşayan Suriyelilere sahip çıktı. CHP tarafından düzenlenen konferansta konuşan İmamoğlu; Onları suçlamak doğru olmaz ifadelerini kullandı.

Uluslararası Suriye Konferansı açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili; "Suriyeliler savaşı kabullenmedikleri için bugün bizimle beraber yaşıyorlar. Onları suçlamak doğru olmaz." açıklamasında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen "Suriye'de Barışa Açılan Kapı - Uluslararası Suriye Konferansı" başladı. Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın yaptığı konferansa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Uluslararası Suriye Konferansı açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün Suriye'de yaşanan çok taraflı savaşta deyim neredeyse at izi it izine karışmış durumdadır.

Kim kiminle savaşmaktadır bilinmektedirler. Bazı karar vericiler ne yazık ki yangına körükle gitmeyi tercih etmektedir. Yanı başımızdaki bu dost ülkeden göç edenleri ülkemize almakla kalmadık ne yazık ki bir çoğunu kendi haline bıraktık.

 

imam-ic.JPG

 

SURİYELİLERE SAHİP ÇIKTI

Suriyeli göçmenlerin çoğu ülkelerinde inanmadıkları bir savaşa katılmak yerine kendilerine bir gelecek kurmak için ülkemize sığındıklarının farkındayız. Onları suçlamak doğru olmaz. Bu insanlar savaşı kabullenmedikleri için bugün bizimle beraber yaşıyorlar. 

 

KADERLERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Ekrem İmamoğlu, "Nihai hedefimizi Suriye'nin istikrara kavuşturulması ve Suriyelilerin oradaki hayatlarına en özgür biçimde dönebilmelerinin sağlanmasıdır. Bu çözümde yolumuzu aydınlatacak en değerli ışık toplumsal vicdanımızdır.

Özetle; Suriyelileri elbette ve asla kendi kaderlerine terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum