İmamoğlu ve Kavuncu'dan skandal! "Müslüman-Alevi" ayrımına kayıtsız kaldılar

İmamoğlu ve Kavuncu'dan skandal! "Müslüman-Alevi" ayrımına kayıtsız kaldılar

Berlin’de İmamoğlu’na "Kybele dostluk ödülü" veren eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yaptığı konuşmada Aleviliği müslüman saymayan, ayrı bir din gibi gösteren skandal sözler söyledi.

Türk-Alman Dostluk Federasyonu tarafından geleneksel olarak verilen "Kybele dostluk ödülü" CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verildi.

Berlin’de düzenlenen ödül töreninde, İmamoğlu’na ödülünü, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff verdi.

Christian Wulff'un törende yaptığı konuşma ise Türkiye'de pek yankı uyandırmasa da çok önemli detaylar içeriyordu.

Wulff'un organizasyonda ikinci kez kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada, Aleviliği müslüman saymayan, ayrı bir din gibi gösteren skandal sözleri ortamda buz gibi hava estirdi.

 

İMAMOĞLU KAYITSIZ KALDI

 

Törende ödül alan İmamoğlu ise Türkiye'nin en hassas konularında olan Aleviliği, dinden dışlayan propagandaya alet oldu ve Wulff'un sözleri karşısında kayıtsız kaldı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında Wulff'un konuşmasının Alevi-Müslüman ayrımını körüklemek amacı taşıdığını belirterek bu konuşmaya sessiz kalan Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

İşte Övür'ün o köşe yazısı;

Geçen Hafta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Berlin'de, Türk- Alman Dostluk Derneği tarafından geleneksel "Kybele Dostluk Ödülü" verildi.

Ödülü, Türkiye ve İstanbul'u iyi bilen bir isim, eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff verdi. Spordan siyasete çok sayıda kişiye ödülün verildiği törende doğal olarak gözler İmamoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Wulff'un üzerindeydi.

 

ekrem-imamoglu-siyasetcafe-009.jpg

 

İmamoğlu ödülünü alırken Wulff'un 31 Mart seçimleri sonrası kendisini ziyaret etmesine teşekkür ediyor ve şöyle diyordu:

'Bu ziyaretle, demokrasiye olan inancını ortaya koydu. Bu, benim hayatım boyunca hiç unutmayacağım bir ziyaretti. Ama ikinci ziyareti de mutlaka isteyeceğim.'

Wulff da Berlin duvarı hatırlatmasıyla İmamoğlu'na jest yapıyordu: "Berlin Duvarı'nın yıkılmasındaki ruhu, Sayın İmamoğlu'nun 2 kez seçim kazanması döneminde de gördüm. İnsanları bir araya getirdiğini, kavuşturduğunu gördüm. Bu yeni bir şeydi. Şaşırttınız herkesi."

Bütün bunlar bir ödül töreninde olabilecek konuşmalardı ve ilgiyle de izlendi.

Ancak bu seremoniler bittikten sonra salonda bir başka şey oldu. Yeşiller Partisi eski federal milletvekili Özcan Mutlu'nun, eski Cumhurbaşkanı Wulff'la bir süre kulaktan kulağa konuştuğu görüldü. Sonra da Wulff tekrar kürsüye çıktı ve Mutlu'ya atfen şu minvalde bir konuşmayı yaptı:

"Özcan Mutlu, dönemin cumhurbaşkanını da ikna ederek Meclis çatısı altında bir ibadethane açılmasını sağladı. Bu çok güzel bir ibadethanedir.

Meclis çatısı altındaki bu ibadethanenin içerisinde Müslümanlar Kâbe'ye dönerek, ibadetlerini yerine getiriyor.

Hristiyanlar Haç çıkararak, Yahudiler ve Almanya'da yaşayan Aleviler de kendi dini ritüellerine göre ibadetlerini yerine getiriyor. Bu bizim zenginliğimizdir."

 

Eski Alman Cumhurbaşkanının açık açık, "Müslüman-Alevi" ayrımı yapması salonda buz gibi bir havanın esmesine yol açtı.

Türk-Alman Dostluk Derneği yöneticileri de "Bu da nereden çıktı" şaşkınlığı içindeydi.

Durumu ne yazık ki, sakin ve tepkisiz izleyen iki kişi vardı; İmamoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu.

Onlar bu ayrıştırıcı siyaset karşısında kıllarını bile kıpırdatmadı. Özellikle İmamoğlu, sanki o söz hiç söylenmemiş gibi rutin "gülücük" şovuna devam etti.

 

İMAMOĞLU NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİ

 

Aslında Alman devletinin bu ayrıştırıcı siyaseti bilinmiyor değil. Birkaç yıl önce Başkan Erdoğan, Türkiye'ye yönelik bu ayrıştırıcı siyaseti bildiği için bizzat Almanya'da şu cevabı verdi:

"Eğer Alevilik Hz. Ali efendimizi sevmekse benden daha Alevisi olamaz.

Ama Alevilik bir dinse Recep Tayyip Erdoğan orada yok."

Peki, şimdi soralım, İmamoğlu orada mı? Alman derin devletinin Türkiye'yi ayrıştıran bu siyasetini doğru mu buluyor yanlış mı? Yanlış buluyorsa neden çıkıp tepki göstermedi?

İşin bir ilginç yanı da eski Alman Cumhurbaşkanı'nın hayatında ilk kez bir toplantıda ikinci kez kürsüye çıkıyor olması.

Bu da akla şu soruyu getiriyor; Bunu Özcan Mutlu mu talep etti? Peki, Mutlu, Almanya'nın Alevi siyasetinin bir aktörü mü ki böyle bir talepte bulundu?

Olup biteni izleyenlerden biri şöyle diyordu: "Hayretler içinde kaldık.

Alman cumhurbaşkanı Aleviler, Müslüman değilmiş gibi ayrıştırıcı bir konuşma yapıyor ama maalesef bunu dinleyenler tepki göstermiyor. Bizi bölen bu yaklaşıma gereken cevap verilmeliydi."

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum