İmamoğlu ve Yavaş resmen çakıldı: Anketler ortaya çıkardı

İmamoğlu ve Yavaş resmen çakıldı: Anketler ortaya çıkardı

Yerel seçimlerin ardından yeni yapılan memnuniyet anketinden çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu seçmeni memnun edemedi

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından, yerel yönetimlere yönelik memnuniyet oranlarına ilişkin bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda, Millet İttifakı içerisinde bir güvensizlik ortamı oluştuğu anlaşıldı. İyi Parti ve HDP'li seçmenlerin, CHP'nin kazandığı illerin "sadece CHP'nin başarısı" olarak gösterilmesine tepkili gösterdiği görüldü. Türkiye'nin 25 şehrindeki 145 ilçe ve 175 mahalle-köydeki 5000 kişiyle yapılan araştırmanın sonucunda, kendisinden en çok memnuniyetsizlik duyulan belediye başkanları listesinde iki büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yer aldı.

 

MEMNUNİYETSİZLİK ORANI SEÇİM ORANINDAN FAZLA

Public Status Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan duyulan memnuniyetsizlik oranı yüzde 51,8 düzeyinde gerçekleşti. Oy oranına bakıldığında memnuniyetsizliğin artış gösterdiği anlaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan duyulan memnuniyetsizlik ise yüzde 54,9 olarak tespit edildi. Yavaş'ın aldığı oy oranı göz önünde bulundurulduğunda ise, memnuniyetsizliğin daha yüksek bir şekilde artış gösterdiği öğrenildi.

 

İTTİFAKTA GÜVEN ZEDELENMESİ


Yapılan araştırma sonucunda, özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşanan memnuniyetsizliğin sebebinin, seçim sonrasında İyi Parti ve HDP seçmenlerine yönelik teveccüh gösterilmemesi olduğu görüldü.

 Araştırma kapsamında, memnuniyetsizlik duyulan illerin İstanbul ve Ankara ile sınırlı kalmadığı da ortaya koyuldu. Buna göre, Millet İttifakı adaylarının ipi göğüslediği Adana, Mersin, Antalya ve Bursa gibi illerde de belediye başkanlarından memnuniyetsizlik duyulduğu belirlendi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum