İmamoğlu'dan flaş CHP eleştirisi Başka yere gitsinler

İmamoğlu'dan flaş CHP eleştirisi Başka yere gitsinler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerdeki akraba atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve CHP'yi eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde sıklıkla gündeme gelen belediyelerdeki akraba atamalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

İmamoğlu'nu bugün yakın arkadaşı da olan şarkıcı Kubat ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, hem CHP hem de AK Parti belediyeleri için tartışılan belediyelerdeki akraba atamalarına dair şunları söyledi:

"Hiç fark etmiyor, derhal gereğini yapmalılar. Ben bunu seçim meydanlarında söyledim. Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam benim partim de hesap soracak. 'E ama çok marifetli'. Gitsin marifetiyle başka yerde iş yapsın. Çok netiz bu konuda. Bu konuda taviz yok. Öbür taraf 105 insan yapıyor, bizdeki 5 insan yapıyor. Benim için fark etmez. Benim 5 arkadaşım o yanlışını düzeltecek.

Derhal 'kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur' diyecek. Bitti, bu kadar basit. Benim akrabalarım dün ziyaretime geldiler, köyden de gelenler vardı. Ağladılar gururdan ve gittiler ilişki bu kadar. Böyle bir düzeni yönetirsek topluma gerekli mesajları veririz."

 

İmamoğlu israf belgelerinin ve lüzumsuz kullanılan veya kiralanan belediye araçlarının belediye önünde sergilenmesi noktasında da açıklamada bulunarak bu sürenin uzamasını istemediğini belirtti. Tespitleri ve belgeleri olduğunu hatırlatarak araştırmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

 

Belediyeye kayıtlı araçların 'ilgisi olmayan kişi ve kurumlarda kullanıldığının tespit edildiğini' söyleyen İmamoğlu ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"Kolay olmuyor. Farklı listeler, farklı çalışmalara göre çokça aracın sağda solda, ilgisi olmayan kişi ve kurumlarda kurumlarda kullanıldığına dair tespitimiz var. Zaten biz bu israfı görüyorduk. En yakın zamanda sergileyeceğiz. Ama sergilemek için o araçları bulabilecek miyiz emin değilim. Geri verilmiş olma ihtimali yüksek ama tespiti mümkün. Olmadı yerlerine kartondan maketlerini koyar yine gösteririz vatandaşımıza."

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum