İmamoğlu'na kötü haber; Kapısında beklerim demişti, elendi

İmamoğlu'na kötü haber; Kapısında beklerim demişti, elendi

İBB Belediyesi,TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi.

İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, TCDD, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahalarını kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 4 Ekim 2019 tarihinde ihaleye çıktı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın “caydırıcı olur” diyerek İBB'nin katılımını uygun bulmadığı ihaleye 4 teklif sunuldu.

 

İhalede sona Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan eski İBB çalışanı 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş'den oluşan konsorsiyum kaldı.

 

TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin TL olarak belirlediği ihalede 10 bin TL'lik sermayeye sahip Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin TL teklif sundu. Tekliflerin açıklanmasının ardından ihale komisyon başkanı, 15 gün içinde tarafları pazarlığa çağıracağını açıklayarak ihaleyi sonlandırdı.

 

İBB bu süre içinde Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teklifine itiraz etti. Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teknik şartnamede yer alan “20 milyon TL'lik dijital ekipmana sahip olması” şartını “KDV dahil” olarak yerine getirebildiği, ancak bu rakama “KDV hariç” olarak ulaşılması gerektiği belirtilerek itiraz edildiği öğrenildi.

 

İhale komisyonunun tarafları pazarlığa davet etmesi beklenirken bugün ihalenin yapıldığı, İBB'nin elenerek davet edilmediği öğrenildi. İhaleye tek başına davet edilen Hezarfen Danışmanlık'ın rakamı 350 bin liraya çıkardığı kaydedildi. İhale böylece Hezarfen Danışmanlık şirketine verilmiş oldu.

İmamoğlu sosyal medyadan duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

Ne olmuştu?

TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahalarını  “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” kiralamak için 4 Ekim'de düzenlediği ihalede Okçular Vakfı'nın eski müdürüne ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB konsorsiyumu sona kalmıştı. Taraflar pazarlık için davet beklerken İmamoğlu, ihale gündeme geldiğinden itibaren yaşanan sürece sert tepki göstererek “Süreç; idari yozlaşma, şüphe ve şaibe barındırıyor” demişti.

 

"Kapının önünde bekleyeceğim" demişti

“İhaleyi iptal edin ve İBB'ye verin” çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söylemişti:

“Eğer ‘iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım' arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kapısının önünde bekleyeceğim. Bu süreç mühimdir. İdari yozlaşmanın geldiği noktadır. Bu işi İBB'ye vermezler başka bir arayış içine girerlerse bakandan yetkililerin tamamına şaibe damgasını vurur. Yanlıştan dönsünler. Ya bakan bunu düzeltsin ya da Cumhurbaşkanı sürece müdahale etsin. O firmanın şu an ihaleye devam etmesi yanlıştır. Çok net.”

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.