İmamoğlu'ndan Erdoğan'a kampanya yanıtı: Farklı yöntemler buluruz

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a kampanya yanıtı: Farklı yöntemler buluruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1’de yayınlanan duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programında soruları yanıtladı. İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bağış kampanyası ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyası sonrası İBB’nin kamu bankalarındaki bağış hesaplarının bloke edilmesi tartışmaları beraberinde getirmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programda yaptığı konuşmasında şu ana kadar İBB’ye 12 bin 500 kişinin bağışta bulunduğunu bu bağışlarla da 900 bin 500 kişiye yardım edildiğini söyledi.

 

 

 

FARKLI YOLLAR BULURUZ

Ekrem İmamoğlu bağış kampanyalarının valilik talimatıyla bloke edilmesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerdeki bağış kampanyalarıyla ilgili sözlerine şöyle yanıt verdi:

HİÇ BİR KANUN ÖNÜNE GEÇEMEZ

İnsanların belediyelere olan irtibatı ile beraber, olan insanın olmayan insana ulaştırmak istediği yardım elinde en değerli kurumların başında gelen her şehrin belediyesine olan bu irtibatının kopartılması çok üzücü. Ama biz bu konuda açıklama yaptık.  Polemiği sürdürmek istemiyorum.  Bir çok hukuksuz işlemle karşılaştık bu hafta. Hem bu bağış sürecinin kesintiye uğraması hem, hesaplara bloke koyulması, bağış yapılmasının önünün kesilmesi çok gereksiz, zamanı boşa harcayan insanların vicdanlarını yaralayan bir sürece dönüştü. Ben çok üzülüyorum ve bu polemiğin bir parçası olmak istemiyorum.  Biz elbette farklı modeller buluruz. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızla bir vesileyle buluşuruz. Bize bağış yapmak isteyen insanlar hala var. Bizi arıyorlar. Ve biz onlarla aynı yardım üzerinden ya da farklı modellerle İstanbullu'ya ulaştırmak istedikleri bağışlarını mutlak bir yöntem buluyoruz. Belediyeler ne ilk defa bağış alacak ne de son. Yani bu önüne hiçbir kanunun geçemeyeceği şekilde belediye başkanlarının şartsız bağış kabul etme yetkileri nettir. 

BANKALAR BAĞIŞLARI GERİ İADE EDİYOR

Hele hele şu anda bankaların yapmış olduğu bloke işlemi çok anlamsız bir işlem. İnsanların paralarını geri iade etme işlemleri de başlatılmış. O insanlar bir şekilde o bağışlarını bize zaten ulaştırırlar. Biz insanların bu zor zamanlarında yardımcı olma çabası içerisindeydik. 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.