İmamoğlu'ndan HDP'ye tam destek

İmamoğlu'ndan HDP'ye tam destek

İBB Başkanı İmamoğlu'nun PKK işbirlikçisi HDP'ye desteği sürüyor. HDP'nin kapatılmasın demokrasiye aykırı olduğunu savunan İmamoğlu, Pervin Buldan'ı arayarak Nevruz kutlaması yaptı

PKK terör örgütü ile ilişkisi nedeniyle kapatılması istenen HDP'ye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destek vermeye devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak Nevruz Bayramı’nı kutladı. İmamoğlu, “Demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceğiz” dedi.

HDP Basın Bürosu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada İmamoğlu'nun HDP'yi kapatma davasını "demokrasiye aykırı bir tutum" olarak değerlendirdiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak Newroz Bayramını kutladı. HDP’ye açılan kapatma davası ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceklerini ifade etti. Eş Genel Başkan Buldan da İmamoğlu’nun Newroz Bayramını kutlayarak, kendisine verilen ceza nedeniyle dayanışma duygularını iletti.”

İMAMOĞLU ŞEHİTLİKTE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Ekrem İmamoğlu, dün 18 Mart nedeniyle ziyaret ettiği şehitlikte "Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan" diyen bir vatandaşın protestosuna uğramıştı.

İmamoğlu ise, "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun, gazi öyle olmaz" şeklinde karşılık verdi.

Gazi yakını olduğunu söyleyen kişi alandan uzaklaştırılırken tepkisine devam etti. İmamoğlu da "Seni araştırır bulurum ben merak etme" diye konuştu.

Protesto sırasında mezarlara karanfil koymaya devam eden Vali Ali Yerlikaya'nın, "Burası onun yeri değil" dediği duyuldu.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.