İmamoğlu'ndan İstanbul'daki su seviyesiyle ilgili önemli açıklama

İmamoğlu'ndan İstanbul'daki su seviyesiyle ilgili önemli açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu sabah saatlerinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) gelerek burada toplantı yaptı.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ziyarette bulundu.

ŞEHİR SU SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA

 

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu baraj doluluk oranlarına değindi.

İmamoğlu, "Ülkemiz ne yazık ki kurak bir sezon geçiriyor. Bu kuraklığın neredeyse ikinci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya. İstanbul'da bunlardan birisi. Acil konularla ilgili bir eylem planı çalışacağız bugün. Yakın zamanda İstanbulluların su sorunu vardır demiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızla süreci konuşacağız hem de İstanbullulara net bilgiler, kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız. Suyu en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Şu an aileler yoğun bir şekilde evlerde bunun da farkındayız ama ailelerin özenle dikkat etmelerini istirham ediyoruz" dedi.

 


İSKİ'DEN AÇIKLAMA

Kurak geçen sonbaharın ardından İstanbul’un su kaynağı olan barajlardaki su seviyesi yüzde 21,71’e inerken, bu, 2005’ten bu yana en düşük oran olarak kayıtlara geçti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı dün itibarıyla 21,71 olarak ölçüldü. Su miktarı Istrancalar’da yüzde 31,06, Terkos’ta yüzde 22,68, Sazlıdere’de yüzde 5,54, Alibey’de yüzde 28,41, Büyükçekmece’de yüzde 17,12, Ömerli’de yüzde 20,73, Darlık’ta yüzde 50,40, Elmalı’da yüzde 23,57, Pabuçdere’de yüzde 6,53, Kazandere’de yüzde 3,76 olarak kaydedildi. İstanbul’a su sağlayan baraj ve göletler azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı 188 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor. İSKİ’nin açıkladığı rakamlara göre İstanbul’da kış döneminde günlük ortalama 2,8 milyon metreküp su tüketiliyor. Öte yandan İstanbul’a su sağlayan kaynaklar olan Yeşilçay ve Melen’den 2020 yılının 11 ayında 477 milyon 745 bin metreküp su alındı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.