İmamoğlu’ndan skandal benzetme: İlker Başbuğ ile Demirtaş’ı aynı kefeye koydu!

İmamoğlu’ndan skandal benzetme: İlker Başbuğ ile Demirtaş’ı aynı kefeye koydu!

TRT'de yayına katılanCHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Demirtaş'ın kendisine yönelik destek mesajını olumlu bulduğunu söyledi ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a da terörist denildiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanma sürecinin devam ettiğini ve suçlu olduğunun söylenemeyeceğini savunarak “Bu ülkede Genelkurmay Başkanına da terörist denildi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, önceki akşam TRT Haber'de soruları yanıtladı. Demirtaş'ın İmamoğlu'na oy verme çağrısına ilişkin soru yöneltilen İmamoğlu, “Sayın Demirtaş'ın açıklamalarını okudum. İçeriği çok güzel. Sayın Demirtaş, kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamalarının sonunda bana verdiği destek de güzel. Kim için veriyor? HDP'liler için veriyor. HDP'ye oy verenler kim? Bu şehrin vatandaşı değil mi?” diye konuştu.

İmamoğlu, kumpas davalarla hapse atılan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile HDP/PKK'lı Selahattin Demirtaş'ı da bir tuttu: “Efendim Sayın Demirtaş, içerde, suçlu vs... Suçlu mu? Kararı çıktı mı? Yargılaması devam ediyor. Yani yargılama süreci devam eden biriyle ilgili benden bir yorum istiyorsanız benim işim değil bu. Kaldı ki bu ülkede Genelkurmay Başkanına terörist denildi ve hapse atıldı. Onun için yargılaması devam eden biri için benden şahsı adına... Benim üzüntüm ne biliyor musunuz Sayın Binali Yıldırım'ın açıklamaları. Bugün şikayet ediyor. Kimi HDP'lileri. HDP'liler kim? HDP'li bugün benim dostum, kardeşim, Kürt vatandaşım.”

YARGI KARARI VAR!

Öte yandan İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'la ilgili bir yargı kararı olmadığını söylese de Demirtaş'ın, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan Aralık 2018'de onanmış 4 yıl 8 sekiz ay hapis cezası bulunuyor.

2013 yılı Nevruz kutlamalarında yaptıkları konuşmalar nedeniyle Sırrı Süreyya Önder ile birlikte yargılanan Demirtaş, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davada suçlu bulunmuştu. Gerekçeli kararda 17 Mart 2013'te İstanbul Kazlıçeşme'de yapılan mitingde örgüt elebaşı Abullah Öcalan'ın posteri asılı olduğu halde Önder ve Demirtaş'ın konuşma yaptığı vurgulanmıştı. Demirtaş, konuşmasında Fransa'da öldürülen üç PKK'lı kadına selam göndererek, “Bütün şehitlerimizi saygı ile anmak istiyorum. Bir nöbet kulübesinde bir gece yarısı nöbet tuttunuz mu? Kandil'i dümdüz ederiz diyenler kendilerini davet ediyorum. Omzuna G-3 takıp gitsinler. Bir gece Gabar'da nöbet tutsunlar bakalım, Kandil dümdüz oluyor mu olmuyor mu?” ifadelerini kullanmıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.